Vanaf 24 oktober nieuwe melodieën op het carillon

Henk van de Brink bij zijn laatste versteek
Henk van de Brink bij zijn laatste versteek
Foto:

Op dinsdag 24 oktober is de historische speeltrommel in de toren van de grote kerk weer verstoken.

Stadsbeiaardier Wim Ruitenbeek arrangeerde vier nieuwe melodieën die zullen klinken tot april 2024. In 2019 namen we een kijkje bij het versteken van het carillon.

Volgens traditie klinkt in Nijkerk op het hele uur altijd een geestelijk lied. Dit keer is gekozen voor Psalm 23, De God des heils wil mij ten Herder wezen. Dit lied is uitgekozen door Henk van de Brink die als torenwachter jarenlang heeft geholpen bij het versteken van de speeltrommel, dit was zijn laatste versteek.

Op ‘kwart over’ klinkt La Paz de la Tierra (De vrede van de aarde) een lied om vrede waarvan de melodie oorspronkelijk uit Guatamala komt.

Elk half uur klinkt een 16e eeuwse Franse melodie: N’espérez plus mes yeux. Dit lied staat in de Liederenbank van de Canon van Nederland omdat Joost van den Vondel op deze melodie zijn Rey van Burghzaten in het toneelstuk Gijsbrecht van Aemstel schreef.

Om ‘kwart voor’ speelt een fragment uit de popsong Where is the Love. De Amerikaanse Hip-Hop-groep Black Eyed Peas schreef dit lied in 2003 en wordt gezien als anti-oorlogssong.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen