Er is subsidie om rookkanaal te verwijderen

Foto:

Nijkerk en de 7 andere gemeenten in Regio Foodvalley geven subsidie voor verwijdering rookkanalen

Inwoners kunnen vanaf 1 november subsidie aanvragen om hun rookkanaal te laten verwijderen of definitief onbruikbaar te maken. Dit doen de gemeenten om de luchtkwaliteit in de regio te verbeteren.

Met de subsidieregeling kunnen inwoners die willen stoppen met houtstook een tegemoetkoming in de kosten van € 1000,- aanvragen. Zo wordt bijgedragen aan een gezondere leefomgeving voor iedereen.

Meer informatie over de subsidieregeling en het aanvraagformulier is te vinden op www.regiofoodvalley.nl/houtstook. De subsidieregeling loopt van 1 november 2023 tot 1 november 2025.

Houtstook is een belangrijke bron van luchtvervuiling. De rook die vrijkomt bij houtstook kan voor overlast zorgen, vooral bij mist en windstil weer. De rook is ook ongezond voor iedereen, maar vooral voor kinderen, ouderen en mensen met luchtwegklachten.

Schone Lucht Akkoord

De gemeenten in Regio Foodvalley nemen sinds 2020 deel aan het landelijke Schone Lucht Akkoord. Doel hiervan is door schonere lucht een gezondheidswinst te bereiken van 50% in 2030 ten opzichte van 2016. Het verminderen van de emissies van houtstook en bewuster stookgedrag door inwoners dragen bij aan dit doel.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen