Sparta strijdend ten onder tegen Fortuna

Sparta maakte het Fortuna erg lastig.

De ploeg uit Sittard wist met een penalty (benut door Alen Halilovic) verder te bekeren.

Op de Ebbenhorst keken zo’n 3000 toeschouwers naar de leuke wedstrijd, die stilgelegd werd, omdat er vanuit het Spartavak vuurwerk op het veld werd gegooid. Het kost de club een boete van 5000 euro.

Dat gebeurde, nadat de scheidsrechte een penalty had toegekend. Vlak voor rust had Sparta nog op voorsprong kunnen komen. Op slag van rust kreeg de thuisploeg een kans. Janic Makizodila kopte net over uit een hoekschop.

Op VI werd de wedstrijd zo kort samengevat: “Sparta Nijkerk is in de Derde Divisie slechts een middenmoter, maar kon zich woensdagavond goed meten met Fortuna Sittard. De ploeg van trainer Danny Buijs speelt drie niveaus hoger, maar had lang nodig om het verzet te breken. Diep in de tweede helft lukte dat alsnog. De Limburgers kregen een strafschop, waarna Alen Halilovic foutloos bleef: 0-1. Hoewel Sparta Nijkerk nog dicht bij een gelijkmaker was, hield Fortuna stand en plaatste het zich voor de volgende ronde.” bron: VI

Arjen Gerrisma maakte de foto’s, die in de fotoserie te zien zijn. Ely Hackmann maakte dit sfeerbeeld.

ESPN zette deze samenvatting op Youtube.

Henk Karelsen liet weten, dat leden van de Stimon de bus met spelers van Fortuna vanaf de A28 naar de Ebbenhorst begeleid hebben. Dat kwam, omdat Sparta voor de wedstrijd te kennen had gegeven, dat er rond de wedstrijd aangescherpte regels waren.

Fortuna liet Sparta na de wedstrijd in een mail weten, zeer tevreden over de ontvangst en gastvrijheid te zijn: “een voorbeeld voor andere clubs”.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen?