Ik voel me serieus genomen

Foto:

Drie vertegenwoordigers van de “Stichting Duurzaam en Leefbaar Nijkerk” kwamen donderdagavond naar het politiek spreekuur, dit keer in de Stuw.

Ze dachten met de gemeente samen op de goede weg te zijn over de komst en de plaatsing van windmolens. Was het in het begin zoeken naar samenwerking. Het ging daarna in een klankbordgroep helemaal goed. Ze voelden zich gehoord.

Maar dat is wel over.

Ze vinden het stuitend hoe de gemeente dit ingewikkelde proces aanpakt. Er is – volgens de stichting – niets meer over van burgerparticipatie. Ze trekken die conclusie na het lezen van de laatste stukken, die ze ontvangen hebben. Want daarin is niets terug te vinden van wat de klankbordgroep heeft opgeleverd.

“We voelen ons niet serieus genomen. Er wordt van alles beloofd, maar niets nagekomen, zoals bijvoorbeeld een onafhankelijke geluidsmeting”. Op de vraag, wat het werk heeft opgeleverd, was de reactie kort maar krachtig: irritatie en frustratie. We zijn er helemaal klaar mee.” Een van de drie: “Ik voel me serieus genomen. Daarmee bedoelde hij serieus in de maling genomen.

De stichting laat het er dan ook niet bij zitten. Er wordt gedreigd met escalatie, waarbij de gemeente bedolven wordt met allerlei vragen en veel WOO-verzoeken.

Tenzij de raad ingrijpt en daarom kwamen ze naar het politiek inloopspreekuur.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Dossier: Energietransitie
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen