Hoevelaken eenvoudig langs Candia ’66: 3-0

Hoevelaken heeft zaterdag een relatief eenvoudige zege geboekt.

Op Kleinhoven was het in bijna alle opzichten beter dan Candia ’66. Hoevelaken was fel in de persoonlijke duels, die veelal gewonnen werden, was in aanvallend opzicht gevaarlijker met veel lopende mensen en had in verdedigend opzicht weinig van de gasten uit Rhenen te duchten. Dat de overwinning pas in de tweede helft gestalte kreeg en ook nog wel ruimer had kunnen uitvallen, was daarbij achteraf bijzaak.

In de eerste doorgang werd al snel duidelijk dat Hoevelaken van de tegenstander van vandaag weinig hoefde te vrezen. Hoevelaken domineerde, al kwam het met de aanvallende impulsen niet tot scoren. De mooiste aanval kon na ruim twintig minuten worden genoteerd, toen van achteruit met veel snelheid en mooi combinatiespel uiteindelijk aanvaller Daniel Bezembinder werd gevonden, maar hij zag bij zijn inzet de bal net over het doel gaan.

Aan de andere kant was het een relatief rustig dagje voor doelman Gijs Leebeek, al moest verdediger Tein Schuiteman in de slotfase voor de thee een keer handelend optreden. Hij deed dat echter soeverein, zoals de voorlopige revelatie van het lopende seizoen bijna alles eenvoudig ogend en simpel weet op te lossen. Vorige week werd hij in Opheusden door een supporter al Tein Soeverein genoemd.

Snelle goal

Na het beginsignaal voor de tweede helft werd de eerste bal teruggespeeld op Tein Schuiteman, die het spel vervolgde met een diepe bal naar voren. Daan Vinke ging in duel met de verdedigers van Candia, maar op de één of andere manier stuiterde de bal hoog op, buiten het bereik van de doelman. Joep Timmerman was ter plaatse om al na dertien seconden de bal in de touwen te koppen.

Deze treffer gaf Hoevelaken vleugels, want na precies drie minuten spelen deed Joep Timmerman zijn armen alweer in de lucht. Hij werd aan de rechterkant de diepte ingestuurd en kwam oog in oog met de doelman. Deze kon de bal onvoldoende verwerken, waarna Paul Eleveld opdook om voor de 2-0 te tekenen. Joep Timmerman juichte al nog voordat Paul Eleveld zijn schoen tegen de bal had gezet.

Hoevelaken zakte na deze flitsende start ietwat weg, mede vanwege pogingen van Candia om wat aan de achterstand te doen. Die leek te worden verkleind toen Gijs Leebeek niet bij de bal kon, maar opnieuw was Tein Schuiteman ter plaatse om de bal uit de doelmand te koppen.

Halverwege de tweede doorgang deed Hoevelaken wat het al veel eerder had moeten doen: doordrukken. Roan van de Pol mocht in de 24e minuut een aanval afronden die hij zelf opzette. Via invaller Coen Bos kreeg de aanvaller, die tegen Candia vanaf het middenveld speelde, de bal terug en rondde vervolgens resoluut af. Het was tevens zijn laatste actie van de wedstrijd, want hij werd vervangen door Joeri van den Hoeven, die eigenlijk al klaarstond om de doelpuntenmaker af te lossen.

De 3-0 tussenstand werd ook de eindstand. Hoevelaken wisselde nog een paar keer om de koud geworden wisselspelers nog wat warmte te gunnen en werkte de wedstrijd daarna koelbloedig af.