Nieuwbouw Torenstraat 31: Je krijgt niet te zien wat je wilt zien

oude tekening
oude tekening
Foto:

Dat was de ervaring van één van de ongeveer 25 mensen, die voor het omstreden project naar het gemeentehuis kwamen.

Maar wat voor een avond was het eigenlijk?

In het begin heerst er wat verwarring. Volgens de gemeente was het een informatie-avond. De buurtbewoners hadden er een andere voorstelling van. In de uitnodiging stond: “Graag nodigen wij u als direct belanghebbende uit voor een bijeenkomst op 14 november a.s. om mee te denken over het bouwplan voor de herontwikkeling van het perceel Torenstraat 31.” Ze hadden op inspraak gerekend.

Toch zag het er veel meer uit als een informatie-avond met panelen in de hoeken van het bedrijfsrestaurant in het stadhuis. Daar stonden de architect, de projectontwikkelaar en mensen van de gemeente bij.

Die gingen het gesprek met de belangstellenden aan. Dus kwamen alle bekende vragen en opmerkingen weer voorbij. Zo zien ze de deelauto niet zitten. Wie controleert eigenlijk, of die deelauto er straks ook werkelijk staat, werd opgemerkt. Of alles wel genoteerd werd, zo vroeg iemand zich wantrouwend af. Dat konden de aanwezigen overigens ook zelf doen, want overal lagen reactieformulieren. Daar zal vast opgeschreven zijn, dat de geboden parkeeroplossing echt onvoldoende is. Andere heikele punten vormen de overhangende balkons en het gezamenlijk balkon aan de binnenknt van het terrein. Dat zal – naar verwachting –  voor geluidsoverlast en inkijk zorgen. Bovendien vinden omwonenden het gebouw gewoon te groot. “Minder appartementen zouden meer passen op deze plek.”

Brief van Omwonenden

Omwonenden hebben een brief van 8 kantjes opgesteld en naar de gemeente en alle raadsleden gestuurd.

Het moet anders blijkt ui de eerste alinea. Vooropgesteld: direct omwonenden omarmen het her ontwikkelen van dit perceel, echter dit plan betreft een te groot complex, niet passend binnen de oppervlakte van het perceel, op een hoek van een oud stukje binnenstad. Nogmaals, zij zijn er niet tegen dat er iets nieuws komt, alleen is het pand buiten proportie zodat het negatieve invloed heeft op het woongenot.

Wilt u precies weten, wat er in die brief staat? Dan hoeft u alleen maar hier te klikken.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen