Hoevelaken laat punten aan Advendo

EDERVEEN – Zaterdag 18 november 2023: Sinterklaasintocht. En dat was in Ederveen goed te merken.

Over en weer werden er de nodige cadeautjes uitgereikt, waarbij Hoevelaken het meest royaal was. Uiteindelijk leverde die goedheid Hoevelaken een 4-2 nederlaag op, die geheel onnodig was.

Hoevelaken startte goed en gretig en zocht in het eerste kwartier van de wedstrijd volop het strafschopgebied van Advendo. Deels middels combinatiespel, deels met lange ballen om de snelle mannen in stelling te brengen. De eindpass was echter steeds net niet zuiver genoeg, waardoor een doelpunt uitbleef.

Na achttien minuten voetbal in de stromende regen kreeg Advendo een hoekschop te nemen. Geheel vrijstaand kon één der voorwaartsen van de gastheren eenvoudig inkoppen, waarmee het eerste presentje was uitgedeeld. En uitgepakt.

In ruil voor de eenvoudige treffer kreeg Hoevelaken vijf minuten later ook een cadeautje terug. Daniel Bezembinder profiteerde van een verkeerde terugspeelbal, ontweek de doelman en schoot de verdiende gelijkmaker op het bord.

De wedstrijd ging vervolgens met vooral lange ballen gelijk op, totdat Hoevelaken echt voor Sinterklaas ging spelen. In een tijdsbestek van vijf minuten knoeien gaf Hoevelaken de ene na de andere treffer weg en stond het na een paar keer met je ogen knipperen ineens 4-1. Bovendien moest aanvoerder Joost van den Heuvel ook nog geblesseerd naar de kant. Het is lang geleden dat Hoevelaken met zo’n grote achterstand de rust in ging.

Na de thee deed Hoevelaken er tot het laatste fluitsignaal alles aan om tot een beter resultaat te komen. Er werd voor de ballen geknokt, het tempo werd zo hoog mogelijk gehouden, maar tot hele grote kansen leidde dat niet. Vanuit een hoekschop leek de bal via de rug van Pascal de Jong het doel in te gaan, maar werd nog net van de lijn gehaald. Bij Jesse van den Ham, Paul Eleveld en Daniel Bezembinder sprongen de ballen in kansrijke positie – mede met dank aan hoofdsponsor Pluvius, die zowel het veld als de bal glad had gemaakt – van de voet en verder waren te veel passes onzuiver. De inzet was echter te prijzen en uiteindelijk leidde dat tot een kleine beloning. Via een schot op de paal van Pascal de Jong kwam de bal voor de voeten van Joep Timmerman, die in de extra tijd de bal via de andere paal binnen schot: 4-2. Hoevelaken ging daarna wel op jacht naar meer, maar kwam niet verder dan die ene treffer. Als verzopen katten dropen spelers en supporters af in de wetenschap dat Hoevelaken onnodig de punten in Ederveen liet.