Wartburgia VR2 te sterk voor Sparta VR1

AMSTERDAM – Op een gure en kletsnatte zaterdagmiddag hebben de vrouwen van Sparta Nijkerk de punten in Amsterdam moeten laten.

Wartburgia VR2 was met 2-0 te sterk. De Spartanen hadden hun dag niet en kregen geen grip op de wedstrijd.

Wartburgia, dat een stabiele ploeg heeft met veel beweging en technisch vaardige speelsters, gaf het initiatief aan Sparta Nijkerk en ging uiterst zuinig met de krachten om. De Spartanen probeerden te voetballen, maar dit gebeurde in een te laag tempo. Daarnaast was er te weinig beweging en felheid, waardoor ook veel persoonlijke duels werden verloren. De aanval werd bijna niet bereikt vanuit het middenveld.
In de 35e minuut kwam Wartburgia op een 1-0 voorsprong door een harde schuiver in de verre hoek, na eerder al een keer de bovenkant van de lat geraakt te hebben.

De rweede helft was wat beter van Spartaanse zijde, maar niet genoeg om het Wartburgia echt lastig te maken. De 2-0 in de 65e minuut hielp daarbij niet mee. Een aanvalster van Wartburgia kreeg teveel ruimte en kon na wat kap- en draaibewegingen de bal achter de kansloze Heidi Beerthuijzen schieten. Met wat verse krachten binnen de lijnen werd er hard gewerkt om nog terug te komen in de wedstrijd. Dat leek te lukken in de 78e minuut, toen Jolien van Looijengoed alleen op de keepster af kon gaan en beheerst afrondde. Het doelpunt werd echter afgekeurd voor buitenspe. In het resterende kwartier probeerde Sparta Nijkerk het nog wel, maar het zat er gewoonweg niet in deze middag.

De Spartanen blijven ondanks de nederlaag op een nette 2e plaats staan.