Korfballers Sparta/Djops onderuit tegen Hellas ’63

Sparta/Djops heeft de goede competitiestart van vorige week geen vervolg kunnen geven.

In eigen huis bleek Hellas ’63 uit Nunspeet zaterdagavond een maatje te groot.

De eerste helft waren de teams aan elkaar gewaagd. Beide ploegen wisselden elkaar af in scores. Toch had Sparta het verdedigend lastig tegen de Nunspeters die veel energie in de wedstrijd legden. Het uitteam was effectief op de actie naar binnen en wist de Nijkerkers tot veel onnodige fouten te dwingen. Bij een stand van 7-7 gingen de ploegen rusten.

In het begin van de tweede helft slaagde de thuisploeg er niet in om aanvallend een vuist te maken. Hellas ’63 kon daardoor uitlopen naar een 8-14 voorsprong. Via doelpunten van Jarno van de Bor, Rik Vreekamp en Marieke van de Kraats wisten de Spartanen het gat nog te verkleinen tot 11-14, maar het bleek niet genoeg om terug in de wedstrijd te komen. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in 13-18.