Wethouder Broekman vol lof over jonge ondernemers

Mariëlle Broekman met Alexander van Maanen
Mariëlle Broekman met Alexander van Maanen
Foto:

Op vrijdag 17 november 2023, tijdens de Dag van de Ondernemer, stond wethouder Mariëlle Broekman namens de gemeente stil bij de inzet van alle ondernemers in Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken.

De bijdrage van ondernemers aan de regionale arbeidsmarkt, economie en maatschappij is – volgens haar – groot. Daarom zet ze ook dit jaar drie ondernemers in het zonnetje. Tijdens het bezoek spreekt ze haar lof en waardering uit voor het doorzettingsvermogen en de ambitie van de ondernemers.

Het thema dit jaar: de jonge ondernemer.

Wethouder Broekman bezocht restaurant Maan in Nijkerk, bakkerij Toebast in Hoevelaken en Poeliersbedrijf van Nieuwenhuizen in Nijkerkerveen. René Krebber, voorzitter van Bedrijvenkring Hoevelaken Nijkerk (BHN) sloot aan bij het bezoek aan Poeliersbedrijf van Nieuwenhuizen. BHN-bestuurslid Yvonne Derkse was aanwezig bij het bezoek aan Restaurant Maan.

Drie jonge ondernemers

Restaurant Maan
De jonge ondernemer, eigenaar én chef-kok Alexander van Maanen heeft op korte termijn het nieuwe restaurant Maan op de kaart gezet. Alexander: ‘De liefde voor kleinschalige restaurants is met de jaren gegroeid. De persoonlijke aandacht die je de gasten kan geven wanneer je een knus restaurant hebt, heeft mij altijd al aangetrokken. Na vele jaren ervaring opdoen bij verschillende (horeca-) zaken ontstond het idee van een eigen restaurant.’ Bij restaurant Maan vind je een afwisselend menu van hoogwaardige gerechten gemaakt met streekproducten.

Bakkerij Toebast

Mariëlle Broekman met Fabienne Toebast

Fabienne Toebast treedt in de voetsporen van haar vader Dennis. Bakkerij Toebast heeft de afgelopen periode flink wat vernieuwingen en verbouwingen ondergaan. Met resultaat: de bakkerij biedt naast brood en banket ook een webshop én lunchroom. Zelfs mensen uit Hooglanderveen en Vathorst komen graag naar Bakkerij Toebast vanwege het mooie assortiment. Fabienne is begonnen met chocolade maken en doet dat heel erg goed. Vanuit de verbouwde winkel heb je volop zicht op het atelier waar zij staat te werken. ‘Our Chocolate Dream’, staat met grote letters op de muur.

Poeliersbedrijf van Nieuwenhuizen

Vlnr: Ruben van Nieuwenhuizen – Carola van Nieuwenhuizen – Mariëlle Broekman

De jonge ondernemer Ruben van Nieuwenhuizen zet dit familiebedrijf met veel enthousiasme en toewijding voort. Het poeliersbedrijf biedt verschillende producten met specialiteit in kip-, wild- en vlugklaarproducten, zowel biologisch als scharrel. Deze producten worden voornamelijk gemaakt voor slagerijen, horeca en horecagroothandel.

Wethouder Mariëlle Broekman: “Mooi om te zien hoe deze drie jonge ondernemers het familiebedrijf overnemen waar zij al van jongs af aan bij betrokken zijn. En nu op hun eigen manier invulling geven aan het ondernemerschap. Een volgende generatie is aan zet.”

De Dag van de Ondernemer is een initiatief van MKB Nederland. Op deze dag in november worden ondernemers jaarlijks verrast en worden er verschillende initiatieven georganiseerd.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen