Nijkerk heeft 108 nieuwe Junior Energiecoaches erbij

Foto:

Er zijn 108 nieuwe Junior Energiecoaches bijgekomen in Nijkerk.

Onder het motto ‘Met energie kun je lachen!’ speelden leerlingen van Kindcentrum Holk en de Maranathaschool vijf weken lang het spel Junior Energiecoach. Waarbij ze door challenges en experimenten zich bewust werden van hoeveel energie zij en hun gezin gebruiken. Na deze prestatie ontving groepen 6, 7 en 8 van Kindcentrum Holk op 24 november uit handen van wethouder René Windhouwer een welverdiend diploma.

Bewuster energie verbruiken

De leerlingen gingen zowel on- als offline aan de slag met leuke, leerzame challenges, puzzels, geheime post en experimenten. Zo gingen ze bijvoorbeeld uitpluizen hoeveel apparaten met stekkers ze gebruiken. Controleerden ze alle lampen in huis. En leerden ze dat warm douchen veel energie kost en dat kort (of koud!) douchen helpt om energie te besparen.

Trots

De wethouder is trots op de leerlingen. “Super dat ze de uitdagingen zijn aangegaan. De kierenjacht, de meten-is-weten-challenge, je vermaken zonder beeldscherm. En de challenge om koud te douchen. Je moet het maar durven. Het enthousiasme van deze kinderen motiveert mij nog meer om ook mezelf te blijven inzetten voor hun toekomst, in een duurzame leefbare wereld.”

Kennis delen

Wethouder Windhouwer deelde de diploma’s uit met een extra aanmoediging. “Jullie weten er nu ontzettend veel van. Hou die kennis vast. En help je ouders herinneren hoe ook zij energie kunnen besparen. En je opa’s & oma’s, andere familieleden, vrienden, kennissen, buren. Want jullie zijn nu officieel Junior Energiecoach!”

Energie besparen, geld besparen

Gemeente Nijkerk vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen weten hoe ze kunnen besparen op hun energieverbruik. Vanwege het terugdringen van onze CO2-uitstoot. Maar ook om (verdere) armoede bij onze inwoners te voorkomen. Daarom maakte gemeente Nijkerk dit project mede mogelijk door de klassen gratis te laten meespelen. En jong geleerd is oud gedaan!

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Dossier: Energietransitie
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen