College op werkbezoek bij Bieze Food Group

Foto:

Het college van B en W bracht dinsdag 28 november een werkbezoek aan Bieze Food Group.

Daarbij liet het college zich onder andere informeren over vraagstukken over duurzaamheid en toegepaste oplossingen. Het werkbezoek bestond uit een presentatie en een rondleiding. Die waren in handen van directeur Mark Kornet, directeur en CFO (financieel directeur) Alexander Drost. Tijdens de rondleiding bekeek het college de productie in de fabriek en de nieuwe aanbouw bij het bedrijf.

Groep van bedrijven die samenwerken in de voedingsindustrie

Bieze Food Group is een familiebedrijf dat verschillende bedrijven in de voedingssector samenbrengt en vertegenwoordigt. Recent heeft Bieze Food Group de Innovatieprijs ICT Award van Regio Food Valley gewonnen. Directeur Mark Kornet: “Er zijn voldoende uitdagingen in de voedingsindustrie en de wereld om ons heen. Denk bijvoorbeeld aan de eiwit-transitie, netcongestie, maar ook de arbeidsmarkt. We zoeken altijd naar de meest ideale oplossing voor zowel onze medewerkers als onze klanten. Mede dankzij verregaande digitalisering en innovatieve toepassingen als kunstmatige intelligentie hebben we een plug & play omgeving gecreëerd voor grote en kleine opdrachtgevers in de food. Door de regiefunctie in de keten voor externe en interne opdrachtgevers kan er zo duurzaam mogelijk worden gewerkt. We besparen met elkaar C02-uitstoot en dragen bij aan de reducering van onze foodprint.’’

Reactie van het college: “Wat indrukwekkend om te horen en te zien hoe Bieze food Group met zoveel innovaties aan het werk is. Qua Duurzaamheid en ontwikkelingen in de voedingssector loopt het bedrijf voorop. Dit geldt ook voor de bijdrage die het bedrijf levert aan gesprekken en oplossingen op het gebied van de energiecongestie.”

In gesprek met de samenleving

Het college wil met de werkbezoeken regelmatig in gesprek zijn met bewoners, ondernemers of maatschappelijke organisaties in de gemeente. Zo bezocht het college dit jaar een vrijwilligersorganisatie in Hoevelaken. In mei volgde een werkbezoek aan het buurtschap Appel. En recent een werkbezoek bij ITEQ Industries.

Op de foto van links naar rechts: Het college samen met de directeur en CFO van Bieze Food Group  

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen