Lex Harding en andere Veronicahelden openen op 31 augustus 2016 om 18:00 uur, het nieuwe museum over de oude zeezenders.
Het tijdstip is met zorg gekozen. Het is namelijk precies 42 jaar nadat Radio Veronica haar uitzendingen vanaf de Noordzee moest staken,.
De permanente expositie geeft een overzicht van de geschiedenis van Radio Veronica, van de chaotische beginjaren tot het trieste einde in 1974. In een aparte ruimte komen ook de andere zeezenders, zoals Caroline, Londen, Dolfijn, Mi Amigo, en Radio Noordzee aan bod.
De geschiedenis van Radio Veronica is verdeeld over een aantal kamers, die chronologisch zijn ingericht: ‘De beginjaren’, ‘Summer of Love’, ‘Golden Years of Dutch Popmusic’, ‘Veronica blijft, als u dat wilt’ en ‘Het laatste uur’. Van de vele filmbeelden over de zeezenders is een selectie gemaakt die in een apart zaaltje vertoond wordt. Aan de ‘Top 40’ is een aparte kamer gewijd, die zich niet beperkt tot de periode van de zeezender.
In de expositieruimtes zullen delen van oude radioprogramma’s, tunes en jingles te horen zijn. Er worden twee verschillende radiostudio’s ingericht, uitgerust met de originele apparatuur, alsmede een ‘Drive In Show-Bar’. Er zullen technische spullen, radio’s, banden, awards, gouden platen, posters, T shirts, stickers, foto’s, singles, LP’s, knipsels en boeken te zien zijn. Daarnaast is er ook een portrettengalerij met foto’s van alle presentatoren en disc-jockeys.
Het 192 museum is een initiatief van Bert van Breda (192TV, BR music), Lex Harding, Ad Bouman en Juul Geleick van de Stichting Norderney en René Kroon (192TV).
Radio Stad Nijkerk
Bert van Breda en Lex Harding waren de oprichters van Radio Stad Nijkerk. In de zomer van 1990 worden de eerste proefuitzendingen gemaakt."'Radio Stad Nijkerk" wordt al snel een populaire zender onder een groot jongerenpubliek. Elke dag van de week worden programma's gemaakt, die hoofdzakelijk aanslaan bij de jeugd.
Als de omroep geen eigen programma's maakt, is bovendien de jongerenzender Radio 538 op de zender. 538 is één van de eerste landelijke commerciële radiostations én de verwezenlijking van een jongensdroom van: .... Lex Harding, die er directeur is! Geen enkele commerciële zender is nog in de ether te ontvangen, maar 538 nu wel , via Radio Stad Nijkerk.
Onder druk van de mediaregels en vanwege de vraag van veel Nijkerkers naar andere programma's, wordt eind 1993 besloten om de formule van Radio Stad Nijkerk aan te passen. De bedoeling bij de start van de omroep was om programma's te maken voor alle Nijkerkers. Radio Stad Nijkerk veranderde later in omroepN, dat nu deel uitmaakt van VOC lokaal.