Na nederlaag staat Sparta Nijkerk VR1 op de vijfde plek

LEIDERDORP – Op bezoek bij RCL VR1 is het de vrouwen van Sparta Nijkerk niet gelukt om de punten mee terug naar Nijkerk te nemen.

Na 90 minuten stond er een 2-0 eindstand op het scorebord. Dat was niet onverdiend, maar de wat-als vragen na afloop leverden wel wat frustraties op.

Het natuurgras van RCL werd vlak voor de aftrap nog even extra zwaar gemaakt dor een flinke hagelbui en dus konden de Spartanen zich opmaken voor een pittige strijd tegen de nummer 2 op de ranglijst. Maar de Nijkerkers schoten uit de startblokken en kregen binnen 30 seconden al een megakans toen Jolien van Looijengoed er vandoor ging en voortrok op de vrijstaande Mareine Koole. De RCL keepster stond echter een treffer in de weg. RCL schrok wakker en probeerde ook tot kansen te komen, veelal met schoten van afstand. Het scoorde ook, maar de treffer werd op advies van de grensrechter afgekeurd omdat de bal even daarvoor de achterlijn was gepasseerd. In de 19e minuut waren de Spartanen opnieuw dichtbij de openingstreffer, maar de inzet van Mareine Koole werd door een RCL verdedigster van de lijn gehaald.
RCL liet zien niet voor niets op de 2e plaats te staan. Het won met name op het middenveld de strijd op dynamiek en stootkracht. Daarnaast kwamen ze er een aantal keren gevaarlijk uit via met name hun snelle en behendige rechtsbuiten. Heidi Beerthuijzen moest een paar keer redding brengen en deed dat met verve, waardoor de kleedkamer opgezocht kon worden met een 0-0 ruststand.

De 2e helft verlangde wat meer energie van de Spartanen. Er werd hard gewerkt en de wedstrijd was aardig in evenwicht. Een vrije trap voor de thuisploeg opende de score. De bal werd bij de 2e paal binnenschoten en zo stond RCL op een 1-0 voorsprong. Die stand werd in de 72e minuut verdubbeld toen de nummer 11 van RCL er vandoor ging en goed afrondde.
De Spartanen bleven strijden voor een resultaat en deden er alles aan om terug te komen in de wedstrijd, maar dat lukte dit niet meer

Door de nederlaag zakken de Spartanen naar de 5e plek op de ranglijst, maar in deze competitie zitten veel ploegen zo dicht bij elkaar, dat het wekelijk stuivertje wisselen is en iedere wedstrijd spannend is en op details wordt beslist.