Veensche Boys nieuwe koploper Tweede Klasse B

Doordat de naaste belagers van Veensche Boys punten hebben verloren is de ploeg uit Nijkerkerveen momenteel de koploper in de tweede klasse B.

Het team van trainer Erik Assink won zaterdag 9 december moeizaam van EDO uit Utrecht met 2-1. In de laatste minuten werd een penalty voor de Utrechters gestopt door keeper Jordy Deckers.

Aanvankelijk ging het crescendo met Veensche Boys. In de eerste helft werd, ondanks de regen en striemende wind, samba-voetbal gespeeld. Veensche Boys liet haar tegenstander alle hoeken van het veld zien, gevolgd door prachtige goals. Beide doelpunten in de eerste helft werden gemaakt door Tom van Donselaar, de tweede na prachtig voorbereidend werk van Rody Buitenhuis. Daarmee heeft Tom van Donselaar in de afgelopen drie wedstrijden liefst negenmaal gescoord. Bijna was er een hattrick maar de vleugelspits was net te laat bij de tweede paal.

In de tweede helft ging Veensche Boys onvervaard verder met goed spel, maar kansen werden niet meer benut. EDO groeide in de wedstrijd, zeker na de rare goal waarbij Jordy Deckers niet op de goal stond en Rik Doppenberg de bal teruglegde in het luchtledige. Met een lob werd de bal van EDO in de goal gewerkt. De Utrechters wonnen aan zelfvertrouwen en speelden alles of niets. Vervolgens werd in de slotfase ook nog een penalty toegekend, maar die strafschop werd prachtig gepareerd door doelman Jordy Deckers die terecht tot man van de wedstrijd werd uitgeroepen.