“Waar kies jij voor als er minder geld is?”

Foto:

Inwoners van onze gemeente krijgen de kans mee te denken over minder gemeentegeld

Vanaf 2026 krijgen gemeenten in Nederland minder geld van de Rijksoverheid. Dat betekent dat de gemeente Nijkerk ook minder geld krijgt. De gemeente wil daarom graag weten wat u van dit probleem vindt.

Waar moet de gemeente minder geld aan uit geven? Iedereen kan vanaf 13 december haar of zijn mening geven over deze keuzes.

Dat kan via een app of tijdens bijeenkomsten in januari. via een QR-code of www.nijkerk.eu/meedenken. Ook mensen die niet zo goed zijn met computers kunnen meedoen. Zij kunnen hulp krijgen bij het DigiTaalhuis in de bibliotheken.

Als u hier klikt krijgt u de flyer (met alle informatie) en de QR-code te zien.

De gemeente Nijkerk heeft veel taken, zoals zorgen voor de inwoners, bouwen van woningen, aanleggen van fietspaden en wegen en zorgen voor een prettige leefomgeving. Door de mindere inkomsten zal de gemeente keuzes moeten maken. Moeten ze bijvoorbeeld minder geld uitgeven aan zorg, wonen, duurzaamheid of veiligheid?

De gemeente Nijkerk wil de reacties van de inwoners gebruiken om goede beslissingen te nemen over de toekomst van de gemeente. De uitkomsten van de vragen zullen worden voorgelegd aan het college en de raad.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen