Glazen Thuis dag vijf: meer dan 22.000 euro

Om precies te zijn: er staat € 22.312,81 op de teller.

In het radioprogramma van 08.00 tot 24.00 uur gebeurt er de hele dag van alles en nog wat. Dat kan, omdat alles bij elkaar ongeveer 50 mensen meerwerken. De meesten dus achter de schermen. Een paar voorbeelden.

De gastvrouw

De cameraman

de redactie
de schakeltechnicus

Hij zorgt voor de catering tussen de middag. Behalve de presentatoren treden ook artiesten dagelijks voor het voetlicht.

Elke dagen doen zich mooie situaties voor, bijvoorbeeld donderdag. Een jonge man van zes jaar was nog nooit met de trein mee geweest. De situatie thuis liet dan niet toe. Vandaag maakte hij zijn eerste reis en die ging naar het Spoorwegmuseum in Utrecht. Onderweg mocht hij zelfs bij de machinist kijken. Achter de Glazen Thuisschermen leidde dat tot de opmerking: Wij kunnen zó veel samen. Zelfs ervoor zorgen dat een kind van 6 een trein mag besturen.” Een prachtig hart onder de riem voor al die vrijwilligers.

Doe mee

Overigens kan iedereen nomineren. Wat dat betekent en en hoe je dat kunt doen, lees je op de site van het Glazen Thuis. Moet je wel opschieten, want zaterdag is de laatste dag.
Het Glazen Thuis werd 11 december om 08.00 uur door de burgemeester van Barneveld en Nijkerk geopend. Hoe dat ging kunt u hier bekijken.

Terugblik

Het Glazen Thuis begon 10 jaar geleden als het Glazen Huys in ’t Regthuys. De opbrengst ging toen voor de helft naar 3FM en voor de elft naar Nijkerkse goede doelen. In de ochtendshow van Corin van den Hoogen en Ton Schouten wordt iedere dag gekeken hoe het met een goed doel van toen nu gaat.

Veel meer foto’s van alle dagen, gemaakt door Arjen Gerritsma, vind je op zijn site.
Meer video’s van het Glazen Thuis kun je op het Youtube kanaal van de actie bekijken.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen