Kritiek op superkazerne Zeewolde groeit

Foto:

ZEEWOLDE – De petitie tegen de komst van een mogelijke superkazerne bij Zeewolde is aan de vooravond van besloten bewonersbijeenkomsten meer dan vierduizend keer ondertekend.

Vooral agrariërs vrezen dat ‘rust, rund, en ruimte’ worden ingeruild voor ‘asfalt en beton’. Ook is er politiek gemor. ‘Wat betekent zo’n kazerne voor de leefgewoonten van Zeewolde?’

De gemeente Zeewolde hield woensdagavond een besloten bijeenkomst voor omwonenden van de drie verschillende locaties die Defensie op de korrel heeft als mogelijke plek voor een nieuwe megakazerne. Op die legerbasis zouden zo’n 7000 militairen ondergebracht kunnen worden. De uitzending trok ruim duizend kijkers, van wie er een kwart uit Flevoland kwam. Daarmee waren Flevolanders het beste vertegenwoordigd.

Wie concrete informatie verwachtte over wat Defensie in Flevoland van plan is, werd teleurgesteld.

Voor er een nieuw kabinet zit, komt er nog geen duidelijkheid over een kazerne van Defensie bij Zeewolde (en over munitiedepots bij Dronten, Biddinghuizen en in Noordoostpolder). Het nieuwe kabinet zal een voorkeur voor de locaties moeten uitspreken. Dat is op zijn vroegst na de zomer in het derde kwartaal.

bronnen: De Stentor en Omroep Flevoland

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen