H.C.Bot: Het spel van Van den Tweel

Foto:

Ah, ’t Veen, dat kleine stukje paradijs op aarde, waar de natuur fluistert en de mensen elkaar met een knipoog begroeten. Maar vandaag, beste lezers, is er een dissonant in het symfonieorkest van de natuur, en die heet Van den Tweel.

In het detailhandelsbeleid van Nijkerk ( en dus ook van ’t Veen) staat het zo klip-en-klaar als een heldere herfstochtend: supermarkten mogen niet groter zijn dan 700 vierkante meter. Een regel die je zou denken dat zelfs een kind kan begrijpen. Maar Van den Tweel komt op de proppen met een supermarkt van maar liefst 1080 vierkante meter. Alsof hij dacht dat hij een landschapsschilderij bestelde, maar in plaats daarvan een gigantische supermarkt kreeg.

Natuurlijk, met zo’n gigantische winkel, komen er onvermijdelijk problemen met parkeren om de hoek kijken. Want wie had kunnen bedenken dat mensen hun auto’s daadwerkelijk willen parkeren als ze boodschappen gaan doen? Dat is natuurlijk te veel gevraagd. Laten we gewoon onze auto’s neerzetten waar het ons uitkomt en hopen dat de parkeergoden ons genadig zijn.

En dan hebben we het college van Nijkerk, dat al vanaf het begin wist dat ze deze waanzin niet zouden tolereren. Maar Van den Tweel, die blijkbaar denkt dat beleid alleen maar een stukje oud papier is, trekt zich er niets van aan. Het beleid werd immers in 2019 opgeschreven en blijft geldig tot 2025. Voor Van den Tweel lijkt dat slechts een wissewasje.

Maar wat denken we nu, beste lezers? Heeft Van den Tweel gewoon een inschattingsfout gemaakt, of speelt hij een meesterlijk spel waarvan de afloop ons nog zal verbazen? Hij is natuurlijk een man die al vaker met dit bijltje heeft gehakt in verschillende gemeentes, dus wie weet wat voor listige trucs hij nog in petto heeft.

In ’t Veen, waar de natuur fluistert en de mensen elkaar met een knipoog begroeten, blijft het verhaal van Van den Tweel ons intrigeren en verrassen. We zullen moeten afwachten hoe deze stedelijke sage zich verder ontvouwt, te midden van de rust en de schoonheid van dit kleine stukje paradijs op aarde.

Bijdrage van H.C.Bot

Columnisten hebben de vrijheid hun mening te geven en hoeven zich niet te houden aan de journalistieke regels voor objectiviteit. 
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen