Telstar/Schoonderbeek 1 op weg naar kampioenschap

feb 09 , 13:01 Nieuws
2023 11 27 telstar selectie 2023 2024 dsc 9677 915x518 1
RHEDEN - afgelopen donderdag een wedstrijd van koploper Telstar tegen hekkensluiter Rheko.
Telstar was er al zeker van dat het op 2 Maart in eigen hal de kampioenswedstrijd zou spelen, of het nou zou winnen of verliezen. Rheko verkeert in ernstig degradatiegevaar en zou erg gebaat zijn bij de punten.
In de ijskoude hal ‘de Hangmat’ begon de wedstrijd pas om 21:15. Telstar begon vrij scherp aan de wedstrijd en wist al snel op een 1-3 voorsprong te komen. In de fase hierna wist Telstar al ruim uit te lopen en via 3-5 werd het 4-11 en was de spanning in de wedstrijd er al erg snel uit. Zaak bij Telstar om de voorsprong uit te breiden om zo uit te lopen naar een hele ruime voorsprong. De rest van de eerste helft wist Telstar de korf nog goed te vinden en verdedigend hadden de Hoevelakers ondanks enkele slordigheden toch de controle.
Dit resulteerde in een 7-16 ruststand.
De tweede helft kwam moeizaam op gang. In het eerste kwartier na rust wist Telstar maar 4 keer de korf te vinden. Een time-out bij de stand van 8-20 was nodig om de boel nog even op scherp te zetten en om de Hoevelakers er van bewust te maken dat de doelen die wedstrijd nog niet behaald waren. Ruim 10 minuten voor tijd bracht de staf van Telstar nog 4 verse krachten in het veld. Al deze wissels wisten hun naam nog op het scorebord te zetten. Noemenswaardig is hierbij het competitiedebuut van Shirley Ranoe in Telstar 1 die haar debuut dus beloonde met een doelpunt.
De scheidsrechter floot uiteindelijk af bij een 10-27 eindstand.
Telstar 1 is al gepromoveerd en wil nu ook het kampioenschap binnenhalen. En dat kan het doen op 3 speelronden voor het einde. 2 maart is nummer 2 Hellas’63 uit Nunspeet de tegenstander. Om 19:30 zal de wedstrijd beginnen in Sporthal de Slag.