Sparta/Djops knokt zich naar een gelijkspel tegen DWS

Sporthal Watergoor was zaterdagavond het decor van een rechtstreeks duel tussen de nummers drie en vier in de competitie.

Na een flinke achterstand knokte de thuisploeg zich toch nog naar een gelijkspel.

Met een punt achterstand op de Nijkerkers was dit voor DWS een uitgelezen kans om een plekje te kunnen stijgen op de ranglijst. Sparta/Djops had de taak om in ieder geval niet tegen een nederlaag aan te lopen. De tweede plaats is inmiddels uit zicht verdwenen, dus de derde plek moet verdedigd worden. De vorige wedstrijd tegen het team uit Kootwijkerbroek eindigde in een moeizame 12-14 overwinning voor de Nijkerkers.

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en even leek het een makkelijke middag te worden in Sporthal Watergoor. Door doelpunten van Daan Lam, Rianne van Valkengoed en Mirjam Top stond al snel een 3-0 stand op het scorebord. Dat was voor DWS het teken om er ook wat tegenover te zetten, en dat lukte snel. Het Kootwijkerbroekse achttal kwam langszij en nam vervolgens met 4-5 de leiding. Hierna kreeg Sparta/Djops weer het overwicht en kwam het tot 7-5. De uitploeg wist er aan het einde van de eerste helft nog een eindsprint uit te persen en ging met een 8-10 voorsprong de rust in.

Het was de ploeg uit Kootwijkerbroek die beter uit de kleedkamer kwam. Met verschillende wissels probeerde coach Brenda Voortman de boel te organiseren maar het bleef moeizaam aan Nijkerkse zijde. Sparta/Djops wist de korf maar niet te vinden en DWS kon uitlopen naar 9-15. Even leek de wedstrijd beslist, maar de 10-15 van Bas Lohuis gaf de thuisploeg hernieuwde energie. Stapje voor stapje werd de achterstand verkleind en 2 doelpunten van Mirjam Top in de slotfase zorgden ervoor dat de einduitslag werd bepaald op 16-16.