Biodiversiteitsplan voor inwoners in het buitengebied

Foto:

Wilde bijen, vlinders, egels en andere dieren hebben het moeilijk en kunnen wel wat hulp van bewoners gebruiken.

Om inwoners op weg te helpen, start Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) in opdracht van de gemeente een project voor meer biodiversiteit. Grondeigenaren in het buitengebied kunnen gratis advies krijgen om de biodiversiteit op hun terrein te versterken. Dit plan maakt SLG in overleg met de eigenaar.
Belangstellenden melden zich aan via de website van de SLG. Wees er op tijd bij want er kan een beperkt aantal belangstellenden meedoen.

Gratis advies voor grondeigenaren

Grondeigenaren in het buitengebied van de gemeente Nijkerk krijgen een op maat gemaakt plan met adviezen om de biodiversiteit op eigen terrein te versterken. De adviseur van SLG maakt een inrichtingsplan met concrete uitvoeringsmaatregelen zoals: aanplant van vogelbosjes, bijenhagen, het inzaaien van een inheems bijenbloemenmengsel en het plaatsen van nestkasten voor egels en vogels. Hiermee creëren we voedsel- en nestgelegenheid voor vogels, vlinders, wilde bijen en insecten. Het gebruik van inheemse struiken en bomen zorgt voor een langere bloeiperiode. Bovendien passen ze in het landschap.

Veldbezoek met biodiversiteitsplan

Na aanmelding voor deelname aan dit project krijgt de bewoner een veldbezoek door een adviseur. Samen bekijken en bespreken zij de wensen voor het erf, de grond en de aanwezige beplanting. Dit leidt tot een kosteloos biodiversiteitsplan. Zo kun je bijdragen aan een biodivers en streekeigen landschap dat voor allerlei dieren een geschikte leefomgeving biedt.
De beplanting en zaaigoed kun je met aantrekkelijke korting aanschaffen. Op een centrale uitdeeldag in het najaar 2024 ontvangen alle deelnemers hun plantmateriaal en (nest)kasten.

Dit project wordt gefinancierd door Provincie Gelderland en de gemeente Nijkerk.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen