Oppositie haalt hard uit naar wethouder Windhouwer

Foto:

Hans Lok (CU-SGP) had vragen over de omgang met het publiek naar aanleiding van een ingezonden brief op nijkerk.nieuws.nl.

Lok: “Inwoners moeten met respect behandeld worden. Dat staat zelfs in het coalitieakkoord.” Uit de openbaar geworden notulen bleek iets anders.

In zijn reactie schetste wethouder René Windhouwer de geschiedenis met de stichting “Duurzaam en Leefbaar Nijkerk” (de schrijver van de ingezonden brief op onze site). Hij constateerde. dat de afstand tussen de stichting en de gemeente in de loop van de tijd niet kleiner was geworden. Hij vond. dat door de vele brieven en mails de stichting wel heel veel aandacht had gevraagd.. Aandacht, die eigenlijk over alle betrokken partijen verdeeld moet worden en de tijd is beperkt. Daarom wil hij het contact verplaatsen naar de klankbordgroepen geluid en wind. Windhouwer betreurde het, dat de stichting zich niet begrepen voelde. Hij beloofde zich ervoor in te zetten, dat iedereen zich in de klankbordgroepen gehoord voelt.

Maandag 5 maart komt de klankbordgroep geluid voor het eerst bij elkaar.


Collignon (De Lokale Partij) was diep geschokt door de woorden van de wethouder, al was het maar, omdat de wethouder geen excuses aanbood. Dat is respectloos. Is dit de cultuur in het college? “Zo willen wij niet met elkaar omgaan.”
Lok herhaalde na een schording de zetten en hoopte, dat het vanaf maandag in de klankbordgroep geluid goed gaat.  Windhouwer trok in tweede termijn het boetekleed aan.

Daar bleef het bij. De collegepartijen (CDA, VVD, PRO21) en FvD hielden zich buiten de discussie.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen