Goed spel brengt Sparta overwinning in uitwedstrijd

HAAKSBERGEN – Tegenstander HSC’21 was ook een kandidaat voor een top 5 positie in de Derde Divisie A.

Al in de vijfde minuut was het Jesse Buitenhuis die voor de afronding zorgde van een mooie Spartaanse aanval 0-1. Drie minuten later was het bijna weer raak voor de Nijkerkse gasten, een enorme kans kregen ze en die had eigenlijk moeten zorgen voor een verdubbeling van de score maar helaas. In de dertiende minuut deden de gastheren wat terug. Net even buiten de zestien kregen zij een vrije trap en die vloog er zomaar in

Na goed voorbereidend werk van Thomas van Dijk was het Tyrone Fonville die in de 25e minuut de 1-2 kon binnen koppen.
Dat was ook de ruststand.

In de zesenzestigste minuut moest Mathijs Swaneveld echt aan de bak op een inzet van HSC’21. Hij deed dat met verve. Vijf minuten later was er een opstootje aan de linkerkant van de Nijkerkers. Thomas van Dijk, die overigens weer een puike partij speelde, was erbij betrokken. En plots zagen we twee keer een rode kaart omhoog gaan en moesten beide teams met tien man verder.

Een nare smet op deze wedstrijd was dat de in de tweeëntachtigste minuut op het veld gekomen Raymond Huizing er al weer snel af moest met een blessure aan zijn schouder. Heel sneu voor Sparta Nijkerk en vooral voor hemzelf. Raymond beterschap!