H.C.Bot: elektrische verbindingen en ondergrondse avonturen

Foto:

In de wondere wereld van elektrische verbindingen en ondergrondse avonturen, waar helden niet met capes, maar met bouwhelmen en blauwdrukken paraderen, maakt Liander, onze onverschrokken netwerkbeheerder, zich op voor een epische queeste in het hart van wat zij liefkozend ‘het dorp’ noemen.


Ja, maak uw borst maar nat voor een avontuur dat zich afspeelt in het verre, exotische oorden van… Nijkerk.

Nijkerk, een stad zo fier en vrij, met een geschiedenis die teruggaat tot de tijd dat de wereld nog plat was, of zo voelt het tenminste, staat op het punt getuige te zijn van een ongekende technologische vooruitgang. Een nieuwe elektrische levenslijn zal worden getrokken vanaf het elektriciteitsstation aan de Bloemendaalseweg naar het bloeiende bedrijventerrein Arkervaart. En hoe besluit onze dappere netwerkbeheerder dit te doen? Door een schilderachtige route te kiezen die onze ‘dorpse’ sensibiliteiten niet zal verstoren, met extra gestuurde boringen om de verstoring tot een absoluut minimum te beperken. De ridderlijkheid is niet dood, ze draagt nu gewoon een Liander-logo.

Maar er is meer! Voordat de eerste boor de heilige grond van Nijkerk kust, ontstaat er al verwarring. Liander spreekt over het ontzien van het ‘dorp’. Het dorp? Welk dorp? Heeft iemand de memo gemist dat Nijkerk al sinds de tijd van de kruistochten, meer specifiek meer dan 600 jaar, trots de titel van stad draagt? Ah, de nuances van stedelijke versus dorpse identiteit verloren in de vertaling door de eeuwen heen.

Hier begint onze saga al te rafelen voordat het echte werk zelfs maar is begonnen. Als de fundamentele kennis over de gemeenschap die je dient – laten we even duidelijk zijn, een stad, geen dorp – al verkeerd gaat, wat kunnen we dan nog meer verwachten? Een avontuur vol verwikkelingen, ongetwijfeld. De spanning is om te snijden, en dat is nog voordat we daadwerkelijk spanning op de kabels hebben gezet.

Het belooft een grootse onderneming te worden, vol precisie en bekwaamheid, we hebben het hier niet over het uitrollen van een tuinslang. Dit is serieus werk. Maar als de voorbereiding al te wensen overlaat, hoe zullen de daadwerkelijke werkzaamheden dan verlopen? Zullen de boormachines hun weg vinden, of zullen ze verdwalen in de existentialistische crisis van een identiteitsverwarring tussen stad en dorp?

Laten we hopen dat Liander hun kaarten snel opnieuw schudt en Nijkerk erkent voor wat het werkelijk is: een stad met een rijke geschiedenis en een toekomst die helderder schijnt dan de nieuw aangelegde elektriciteitslijnen.

Tot die tijd, proosten we op de avonturen die komen gaan en de gaten die geboord zullen worden.

Op naar een verlicht Nijkerk, in alle betekenissen van het woord. En Liander, onthoud: het zit hem allemaal in de details.

Bijdrage van H.C.Bot

Columnisten hebben de vrijheid hun mening te geven en hoeven zich niet te houden aan de journalistieke regels voor objectiviteit. 
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen