Onvermijdelijke vertragingen deze zomer in openbaar vervoer

Foto:

Station Amersfoort sluit deze zomer drie weken.

Dat heeft grote gevolgen voor het treinverkeer in de regio.

Tussen 6 juli en 19 augustus zal er vier weken geen treinverkeer in de richting Amsterdam zijn. Er wordt vijf weken niet gereden van en naar Utrecht. Tussen 13 en 28 juli ligt het volledige treinverkeer van, naar en langs Amersfoort Centraal plat. Later in de zomer zal het station nog een paar dagen sluiten. In de tussentijd zullen reizigers vaker moeten overstappen of van vervangend busvervoer gebruik moeten maken.

Valleilijn

Ook reizigers van en naar Ede-Wageningen gaan de werkzaamheden merken. Keolis, dat verantwoordelijk is voor het vervoer op de Valleilijn, laat weten dat er tussen Amersfoort en Ede bussen gaan rijden, maar een reisschema volgt later.

Vervangend busvervoer?

Hoe komen we nog op plaats van bestemming als spoorknooppunt Amersfoort Centraal komende zomer van de buitenwereld wordt afgesneden? Het antwoord, volgens de NS: onder andere met vervangend busvervoer. Maar is dat überhaupt haalbaar? ,,Reizigers zijn misschien op vakantie, maar chauffeurs ook.” Rustig is het nooit bij Besseling Travel: “De eerste grote bedrijven die proberen bij ons alternatief vervoer te regelen voor hun personeel hebben zich al gemeld”, aldus directeur Martijn van der Kroef in het AD.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen