Groene wijk met 900 woningen op komst in Hoevelaken: Klaarwater krijgt vorm

08 mrt , 00:03 Nieuws
2024 03 07 klaarwater
Hoevelaken krijgt er een nieuwe wijk bij: Klaarwater.
De wijk biedt straks plaats aan 900 woningen, verdeeld over twee woonmilieus: dorps wonen en landschappelijk wonen. De nadruk ligt op groen en water, met aandacht voor duurzaamheid.
De ontwikkeling van Klaarwater is al een tijdje in gang. In 2021 werden omwonenden al geïnformeerd over de plannen. Nu is er een Masterplan met de uitgangspunten voor de wijk. De komende jaren wordt dit plan verder uitgewerkt.

Twee fasen

De wijk wordt in twee fasen gebouwd. De eerste fase omvat 650 woningen. De tweede fase, met 250 woningen, volgt later. De start van de bouw van de eerste fase is gepland voor 2025.

Duurzaamheid en groen

Klaarwater wordt een duurzame wijk. Er is aandacht voor waterberging, aanpassingen in verband met klimaatveranderingen en groene energie. De wijk krijgt ook veel groen, met plantsoenen, waterpartijen en speelvoorzieningen.

Woningaanbod

In Klaarwater komen er verschillende soorten woningen, variërend van koopwoningen tot sociale huurwoningen. Er is aandacht voor starters, gezinnen en senioren.

Verkeersveiligheid

De komst van de nieuwe wijk heeft ook gevolgen voor het verkeer. Er worden maatregelen genomen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Zo wordt het kruispunt Westerdorpsstraat/Toe-afrit A1 opnieuw ingericht.

Inbreng van omwonenden

Omwonenden worden betrokken bij de verdere uitwerking van de plannen. Er is een participatieplan opgesteld, waarin staat hoe omwonenden kunnen meedenken en meepraten.
Klaarwater is een ambitieus project dat Hoevelaken een nieuw gezicht gaat geven. De wijk biedt straks een aantrekkelijke woonplek voor jong en oud.
De plannen voor Klaarwater kunnen nog wel wijzigen.
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina.
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads , of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief .
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]