Vrijwilligers van Landgoedwerkgroep Appel zoeken versterking

Foto:

Vind jij het leuk om buiten te zijn en ben je graag actief bezig?

Misschien is vrijwilligerswerk op het landgoed Appel dan wel iets voor jou.

De vrijwilligers van Landgoedwerkgroep Appel werken regelmatig op het landgoed. Zo zorgen ze voor het behoud van het landschap en de dieren die daar leven. Kom je een keer meehelpen?
Landgoedwerkgroep Appel gaat eens in de twee weken op dinsdagmorgen aan de slag met diverse werkzaamheden, zoals snoeien, heidevelden schoonhouden, jonge aanplant verzorgen, nestkastjes onderhouden, et cetera. Het geeft voldoening om samen een klus aan te pakken en na een paar uur werken het resultaat te zien. De koffie en thee staat altijd klaar!

Coördinator Onno de Vries: “Onze vrijwilligersgroep bestaat uit zeven personen, afkomstig uit de gemeenten rond Appel. We doen dit werk al ruim tien jaar en genieten er nog iedere werkdag van. Het werk is afwisselend, niet zwaar en zeer geschikt voor 65-plussers. Samen met de professionele beheerders van het landgoed bepalen we iedere werkdag ons takenpakket. We merken iedere keer weer opnieuw dat onze inzet meerwaarde heeft voor de natuur in het landgoed Appel. Het is leuk om dit met een enthousiaste groep te doen.”

Meedoen?

De vrijwilligersgroep werkt op dinsdagmorgen om de twee weken en verzamelt om 09.00 uur op de Akkerweg 2 in Nijkerk. Je bent van harte welkom om een keer mee te helpen. Trek een stevige broek en stevige schoenen/laarzen aan, aanmelden is niet noodzakelijk.

Vrijwilligersondersteuning

Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) ondersteunt 524 vrijwilligersgroepen in Gelderland, waaronder 30 landgoed- en buitenplaatswerkgroepen, zoals Landgoedwerkgroep Appel. SLG zorgt met cursussen en bijeenkomsten voor de juiste kennis bij vrijwilligers. Ook leent de stichting hen gereedschap uit voor het onderhoud van kleine landschapselementen.

Wil je meer weten over het werk op het landgoed Appel, neem dan contact op met de coördinator via [email protected].

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen