Streep door appartementen Torenstraat

Foto:

De plannen om er 11 huurappartementen voor starters te bouwen gaan de ijskast in

Er zijn te veel bezwaren. De raad vroeg in een amendement eerst maar eens de Ontwikkelingsvisie Torenstraat – Vrijheidslaan (2012) voor de locatie Torenstraat 31 te actualiseren.

PRO21 vindt het geen goed plan, want het is over van alles gegaan, maar over de inhoud hebben de politici nog nauwelijks gesproken. Dat vindt Mathias van Veen van die partij. Zijn partij vindt het complex te groot, te lomp op deze plek.
Marina Lanting (CU-SGP) was het daar mee eens. Volgens haar waren er teveel tegenstrijdige belangen.
Ook het CDA vindt het geen goed plan. Volgens Matthias Blankesteijn past het niet in het toekomstbeeld van de binnenstad.
De VVD – bij monde van Richard van Hussel – richtte de blik op de toekomst en stond daarom achter het amendement,.
De Lokale Partij benoemde nog maar eens de verwachte parkeerproblemen.

Volgens wethouder Heutink was het hele plan een enorme worsteling geweest, maar paste het uiteindelijk wel binnen kaders van bijvoorbeeld de Woonvisie van de gemeente. Ze had de appartementen dan ook graag zien komen, vooral ook al om dat ze voor starters bedoeld waren.
Ze vond het amendement eigenlijk te vaag, met te veel open eindjes. Wat wil de raad dan wel, kan die niet meer richting geven aan haar wensen?

Het amendement werd desondanks door de hele raad omarmd. De wethouder gaat nu opnieuw praten met omwonenden (participatie) en initiatiefnemers.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen