DigiTaalhuis Nijkerk officieel gecertificeerd

Foto:

Het DigiTaalhuis in Nijkerk is na een intensieve controle officieel gecertificeerd. Dit betekent dat het DigiTaalhuis de komende vier jaar aantoonbaar goed werk levert op het gebied van digitale vaardigheden, taal en rekenen.

Samenwerkingspartners

Het DigiTaalhuis is een samenwerking tussen Sigma, de bibliotheek, de gemeente Nijkerk, SeniorWeb en andere partners. Het doel is om mensen te helpen die hun digitale vaardigheden willen verbeteren en/of hun taal- en rekenniveau willen verhogen.

Verbeteringen

De afgelopen twee jaar is er hard gewerkt om de samenwerking te verbeteren en de resultaten inzichtelijker te maken. Coördinator Janneke Vijfvinkel en haar team hebben flinke stappen gezet om de rol van de bibliotheek in het netwerk te versterken.

Activiteiten

Het DigiTaalhuis organiseert diverse activiteiten, zoals cursussen, trainingen, taalbegeleiding, (voor)leesactiviteiten, taalcafés en spreekuren.

InfoPlein en IDO

In de bibliotheek is er een InfoPlein waar mensen terecht kunnen voor informatie en om te oefenen met digitale vaardigheden. Ook is er een Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) waar mensen met vragen over de digitale overheid terecht kunnen.

Toekomst

De certificering is een mooie bekrachtiging van de samenwerking tussen de partners. Het DigiTaalhuis wil de komende jaren nog meer mensen helpen om digitaal vaardiger te worden.
Voor meer informatie over de diensten van het DigiTaalhuis kan iedereen terecht op www.bibliotheeknijkerk.nl/digitaalhuis of neem contact op met Janneke Vijfvinkel, coördinator DigiTaalhuis via [email protected].

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen