Windmolens, waar dan, hoe dan? (video)

archieffoto
archieffoto
Foto:

Het stormt al een tijdje als het over windmolens gaat.

Ook in Nijkerk zijn  de meningen erg verdeeld. De opgave om in 2050 energieneutraal te zijn is niet makkelijk. (We hebben er een apart dossier voor aangelegd op onze site) In die overgangsjaren zitten we intussen met een nieuw probleem: netcongestie. En wordt er gezocht naar mogelijkheden om in Nijkerk opgewekte stroom ook in Nijkerk te houden.

Belangrijk in dit verhaal zijn de windmolens, maar komen die er wel? Ely Hackmann ging met allerlei betrokkenen praten en zocht ze op de twee zoeklocaties op.

Met dank aan iedereen, die aan deze reportage heeft meegewerkt. De firma Vreugdenhil zag er vanaf: “Als Vreugdenhil staan we uiteraard positief tegenover het opwekken van hernieuwbare energie. Echter zijn wij wel van mening dat dit goed moeten passen in de omgeving. Zowel als het gaat om de benodigde infrastructuur, als de bijkomende milieueffecten, als de impact op de omwonenden. Daarom zijn wij in afwachting van de uitkomsten van het milieueffectrapport door de gemeente. We zijn erg benieuwd naar de haalbaarheid van de plannen. Vooralsnog is onvoldoende duidelijk welk effect de plannen hebben op Vreugdenhil.”

We hadden ook graag RegioFoodvalley aan het woord gelaten. Maar die heeft – ook na aandringen – niet gereageerd.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Dossier: Energietransitie
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen