Torenmuziek begint weer

Foto:

De karakteristieke witte toren van Nijkerk herbergt één van de mooiste carillons ter wereld.

Het instrument werd in 1777 gegoten door de Leuvense klokkengieter Andreas Jozef vanden Gheyn. In de loop der eeuwen is het klokkenspel uitgebreid tot een volwaardig muziekinstrument van maar liefst 51 bronzen klokken. Toren en beiaard zijn eigendom van de gemeente Nijkerk.

NijKV

De Nijkerkse Klokkenspelvereniging (NijKV) bestaat al sinds 1928 en is met meer dan 300 enthousiaste leden één van de grootste beiaardorganisaties ter wereld. Op uitnodiging van de NijKV komen gerenommeerde beiaardiers uit binnen- en buitenland tijdens de zomermaanden naar Nijkerk om het carillon in alle facetten te laten horen. Dat doen ze in de serie “Torenmuziek”.

De burgemeester van Nijkerk is per traditie voorzitter van de NijKV.

Luisterplaats

Foto : Arie van Asperen

De zomerconcerten kunnen het best beluisterd worden op het pleintje voor de Rooms-Katholieke Catharina- kerk aan de Holkerstraat 36. Met een prachtig uitzicht op de toren en een goede zitplaats kan iedereen hier in alle rust genieten van de afwisselen- de muziek die de beiaardiers laten horen. Programma’s worden gratis verstrekt. Op de luisterplaats is het spel van de beiaardier ook via een beeldscherm te volgen.
Na afloop van elk concert is er aan de voet van de toren gelegenheid kennis te maken met de beiaardier en wordt u een gratis drankje aangeboden.

Gedetailleerde informatie over ieder van de 10 concerten vind je in onze agenda.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen