Boeren verrassen tijdens Proef de passie in Slichtenhorst

Op zaterdag 11 mei organiseerde Proef de passie voor het eerst een proeftoer langs boerderijen in samenwerking met Beleef Slichtenhorst.


Bijna 50 deelnemers genoten van een tochtje op de fiets langs 5 boerenbedrijven. Op elk erf was niet alleen informatie over het boerenbedrijf en een rondleiding maar stond ook het proeven van lokale specialiteiten centraal.

Zo serveerden de boeren mini-hamburgers, toast met eisersalade, advocaat met slagroom, kwark met fruit, melk, sap, kaas, kruiden, ijs en jam van blauwe bessen en nog veel meer. Na afloop sloten de deelnemers af op het terras van Beleef Slichtenhorst.

Vers lokaal


Het gebied Slichtenhorst biedt veel mogelijkheden voor wandelaars en fietsers en is op cultuurhistorisch gebied uniek. Dat dit nog steeds zichtbaar en voelbaar is hebben de Proef de passie deelnemers ruimschoots ondervonden zaterdag. Zelfs deelnemers die geboren en getogen zijn in Nijkerk waren verrast over de verhalen die de boeren vertelden.

Het proeven van de producten van eigen boerenbodem was alvast een voorproefje op het Verslokaal dat in de steigers staat. Stichting Slichtenhorst behartigt de belangen van het mooie gebied en deelde mee dat als alles goed verloopt iedereen over een aantal maanden kan genieten van de lokale specialiteiten. Want er wordt gewerkt aan een winkel op een van de boerenerven. Daar zullen straks alle producten uit Slichtenhorst en omgeving te verkrijgen zijn.

Proef de passie


Anderen kennis laten maken met organisaties waar vol passie gewerkt wordt, in combinatie met genieten van een hapje en een drankje. Dat is de missie van Proef de passie. Het bureau organiseert voor particulieren of samen met organisaties voor hun gasten en relaties.

Meer foto’s in de fotoserie.

bijdrage van Marcelle Warringa

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen