Daltonschool Corlaer wil ANWB Verkeersplein winnen

Foto:

daar zijn genoeg redenen voor, vindt de schoolleiding.

Op de ANWBsite schrijft de school: De verkeersveiligheid rondom de school is matig. Bij de school is een druk fietspad en een drukke parkeerplaats waar auto’s kort parkeren om kinderen af te zetten. De meeste leerlingen komen met de fiets naar school, ongeveer 65 procent, en sommige kinderen worden met de auto gebracht. Leerlingen kunnen landbouwverkeer tegenkomen op weg naar school. Kennis van de verkeersregels is belangrijk, daarom is een verkeersplein welkom. Tijdens de verkeerslessen willen we dan gebruikmaken van de faciliteiten van het verkeersplein. In deze leerrijke, uitdagende omgeving doen onze leerlingen spelenderwijs verkeerkennis op.”

Op een verkeersplein kunnen kinderen veilig oefenen met fietsen en meteen praktijkervaring opdoen.

Per provincie één plein

Kinderen zijn kwetsbaar op de fiets. Ze zijn nog volop in ontwikkeling en kunnen verkeerssituaties vaak nog niet goed inschatten. Daarom geeft ANWB in iedere provincie een verkeersplein aan een basisschool. De afgelopen weken hebben bijna 350 scholen uit heel Nederland hun interesse aangegeven. Per provincie geven we een ANWB Verkeersplein weg. Jij kunt meebepalen welke school de winnaar wordt in jouw provincie.

Stemmen kan tot en met 31 mei.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen