In 2025 start bouw Kerkplein en Sint Jozef

DCIM100MEDIADJI_0219.JPG
DCIM100MEDIADJI_0219.JPG
Foto:

De bestemmingsplannen zijn rond en het college heeft ze naar de raad gestuurd.

Die moet ze nog wel goedkeuren

De kale ruimte is al jaren een ergernis in Nijkerk, waar dikwijls over geklaagd is. Maar ja, het was ook wel een ingewikkeld verhaal.

Sint Jozef

Duidelijk is, dat er in het nieuwe Sint Jozef sociale huurwoningen, zorgwoningen komen. Het gebouw krijgt ook maatschappelijke functies (denk daarbij aan de Refter). Kindcentrum Het Baken krijgt er zes lokalen bij.

Kerkplein

Er worden stadswoningen en appartementen gebouwd. De historische uitstraling van het originele ontwerp blijft. Om het pan financieel haalbaar te maken, komen er wel meer koopwoningen. Dat gaat ten koste van huurwoningen, maar dat wordt recht getrokken door in Doornsteeg fase 3 16 huurwoningen extra te bouwen. Er komen ook meer woningen: 106 en dat waren er eerst 99.

In de ondergrondse parkeergage komt een ingang aan de kant van Sint Jozef, want daarvoor zijn  88 parkeerplaatsen bestemd.

Als niemand in beroep gaat, is het bestemmingsplan daarna definitief. Dan kunnen de werkzaamheden voor het Nieuwe Sint Jozef in 2025 starten. Als er geen vertraging ontstaat, geldt dat ook voor het Kerkplein.

Blije wethouder

Wethouder Esther Heutink-Wenderich: ,,Ik ben enorm blij ben dat alle inspanningen van iedereen van de afgelopen tijd ertoe geleid hebben dat we deze voorstellen nu kunnen voorleggen aan de gemeenteraad.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen