Kokkeveldfestival en wielerronde zijn klaar voor 8 juni

Foto:

Zeven foodtrucks staan klaar; twee bars, een podium voor de DJ, twee bands en de prijsuitreiking, en niet te vergeten: springkussens en een speelparadijs voor de kids.


Jeroen van Hamersveld is de voorzitter van stichting Wielerronde Nijkerk. Hij vertelt over de 8e juni: “de wielerronde gaat plaatsvinden aan de rand van Nijkerk; het Kokkeveld. Daar zal op het terrein van Groot Hennekeler het Kokkeveld festival van start gaan”.

Van Hamersveld: “Dit is de eerste keer dat we in Nijkerk zo’n fraai festival neerzetten. Iedereen komt aan zijn trekken, want er is écht voor elk wat wils”.
Het festivalterrein opent haar deuren om half één in de middag. De wielerronde zal rond tien uur starten.

De organisatie roept iedereen op om zoveel mogelijk op de fiets te komen, want dat is niet alleen handig; het past ook goed bij het evenement om bij de wielerronde op de fiets te komen.

Er worden veel bezoekers verwacht, zowel voor de wielerronde, het festival en de toertocht. Deze laatste behoeft toelichting: De Wielerronde roept iedereen op om aan de toertocht mee te fietsen. De route voert door het prachtige buitengebied van Nijkerk. Dit deel van het buitengebied staat bekend omdat het uniek is, doordat er qua landinrichting sinds de middeleeuwen nauwelijks iets veranderd is. Bijzonder fraai om doorheen te fietsen in de toertocht dus. De toertocht zal starten om 10:30, vanaf Groot Hennekeler, alwaar ook het festival zal zijn, net als de start en finish.


De stichting Wielerronde is een samenspel van organisatoren van de ronde, en de Lionsclub Nijkerk. Jeroen van Hamersveld: “beide disciplines versterken elkaar; de wielerronde kan prima plaatsvinden in het buitengebied, omlijst door de juiste horeca”. Daar komen de Lions in het spel: de ronde wordt versterkt door het Kokkeveld festival. Beide evenementen hebben elkaar nodig, en versterken elkaar. Jeroen: “al het geld wat we op 8 juni binnen kunnen halen gaat één-op-één door naar het goede doel. Dat doel is de stichting ‘Het vergeten kind’, en afgesproken is dat de fondsen in de gemeente Nijkerk besteed zullen worden”.

Kijk op kokkeveldfestival.nl voor het laatste nieuws en alle details

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen