2 oktober: Informatieavond over nieuwe dorpshuis Hoevelaken

23 sep , 17:31 Nieuws
2024 05 16 intentieovereenkomst dorpshuis mfa hoevelaken 4
Alle geïnteresseerden zijn welkom. De samenwerkende partners en de gemeente vertellen er over hun plannen. Aanwezigen kunnen hierop reageren en vragen stellen.

Nieuw dorpshuis

Het gebouw van Dorpshuis De Stuw in Hoevelaken is aan het einde van de levensduur. Daarom besloot de gemeenteraad in 2021 dat er een nieuw dorpshuis komt. Het nieuwe dorpshuis komt op de plek van dorpshuis De Stuw. Het streven is om het nieuwe dorpshuis in 2027 in gebruik te nemen.

Bruisend ontmoetingscentrum

Marcel Schaap van De Stuw: “Het nieuwe dorpshuis belooft een bruisend ontmoetingscentrum te worden waar van alles gebeurt. Een bezoek aan de huisarts of apotheek combineert u straks met een kopje koffie in het restaurant of het lenen van een boek. Jongeren hebben hun eigen plek in Blits. Het dorpshuis wordt de huiskamer van, voor en door de mensen in Hoevelaken. Iedereen is welkom en kan meedoen, bijvoorbeeld door een club te starten. We vertellen u er graag meer over tijdens de informatiebijeenkomst.”

Informatiebijeenkomst

Waar: Dorpshuis De Stuw
Wanneer: Woensdag 2 oktober 2024
Hoe laat: 19.00 uur
Programma: Inloop en ontvangst
Welkom en opening door dagvoorzitter
Wethouder Audrey Rohen over historie en noodzaak
  Organisaties binnen het dorpshuis vertellen over de plannen

Vragen stellen

Wethouder Audrey Rohen: “Na de presentaties kunt u vragen stellen aan mensen van de organisaties in het dorpshuis. Dit zijn horeca De Haen, dorpshuis De Stuw, jeugd- en jongerenwerk Blits, de bibliotheek, Benu Apotheek Hoevelaken en de huisartsen van de praktijken in De Koppel en De Ronde Tafel. Ook zijn er medewerkers van de gemeente en ikzelf aan wie u vragen kunt stellen.”

Goed om te weten

Het nieuwe dorpshuis krijgt twee lagen met in totaal ongeveer 2.570 m2 vloeroppervlak. Het wordt gebouwd op ongeveer de huidige plek van De Stuw. De selectie van een architect is gestart. Het nieuwe dorpshuis kost ongeveer 6,9 miljoen euro. De gemeente neemt daarvan ongeveer 4,4 miljoen euro voor haar rekening. Horeca De Haen en de huisartsen investeren samen de rest van het bedrag.