Informatiebijeenkomst digitale criminaliteit

23 sep , 17:54 Nieuws
2021 11 30 computer number environment pattern line coding 1172040 pxhere cybercriminaliteit hacker
In de afgelopen jaren is het internet steeds belangrijker geworden in ons dagelijks leven.
Of het nu gaat om het versturen van een e-mail, online bankieren of contact houden met familie en vrienden via sociale media, we zijn steeds meer verbonden met de digitale wereld.
Maar deze digitale wereld brengt ook risico’s met zich mee, vooral op het gebied van criminaliteit. Hackers worden steeds slimmer. Mensen worden steeds vaker slachtoffer van digitale criminaliteit.
Daarom nodigt de gemeente u van harte uit voor een speciale informatiebijeenkomst over digitale criminaliteit. Tijdens deze bijeenkomst zullen meerdere experts hun kennis en praktische tips delen over hoe u uzelf en uw gegevens online kunt beschermen.

Programma

• De politie geeft een presentatie over het belang van het doen van aangifte en delen daarnaast actuele tips om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van digitale criminaliteit.
• Milou Booms van Booms Bewind en Danielle Bossewinkel van Icare vertellen over financieel misbruik bij ouderen met daarbij voorbeelden uit de praktijk.
• Mats Dekker van Matsiemaal sluit af met een demo over phishing. Hij laat zien hoe een hacker te werk gaat, zodat u beter begrijpt wat phishing inhoudt en hoe u hiermee kunt omgaan als u ooit in zo’n situatie belandt.
Als u na de bijeenkomst of nu al vragen heeft, kunt u contact opnemen met het volgende e-mailadres: [email protected] of [email protected]
Datum: 16 oktober 2024
Inloop 19:15 uur, start 19:30 uur
Locatie: De Schakel, Oranjelaan 10 Nijkerk