Constructieve speeddates met gemeenteraadsleden

30 mei , 14:15 Nieuws
2024 05 30 windesheim speedate 07
Studenten HBO Journalistiek aan Hogeschool Windesheim in Zwolle nodigden bewoners uit voor een speeddate met een gemeenteraadslid.
De bedoeling was vast te leggen hoe de vertrouwensband tussen de gemeente en burger kan worden verbeterd. Het speeddaten was een vervolg op de dialoogtafel, die de studenten eerder in de Refter hadden georganiseerd . Een van de studenten, Myrthe van den Tweel in haar onlangs verschenen column op het publieksplein :"Uit nationaal onderzoek blijkt dat het percentage inwoners dat veel vertrouwen heeft in hun gemeente slechts 23 procent is. Dat betekent dat 77 procent van de inwoners weinig vertrouwen heeft in de gemeente! Ik schrok mij een hoedje, jullie niet? "
2024 05 30 windesheim speedate 02
Het speeddaten gebeurde op de zolder van Museum Nijkerk. Daar werd Mathias van Veen uitgenodigd ervoor te zorgen, dat bewoners eerder bij projecten worden betrokken. Niet tijdens een informatieavond als het plan eigenlijk al klaar is, maar veel eerder en dan moet er ook sprake zijn van echte inspraak. Van Veen was het daarmee eens en verwees naar de participatievisie, die juist nu op de politiek agenda staat. In de commissie kwam die visie al voorbij en de raad neemt er 30 mei een beslissing over.
2024 05 30 windesheim speedate 01
De resultaten van het speeddaten zijn later te zien op www.publiekplein.nl .
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina.
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads , of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief .
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]