Warm onthaal deelnemers Avondvierdaagse Hoevelaken

Afgelopen dinsdag begon de 43ste editie van dit jaarlijks terugkomende evenement, dat vrijdagavond werd afgesloten met de traditionele intocht van alle scholen en individuele lopers.

Met bijna 900 deelnemers had de organisatie niet te klagen over belangstelling. Er deden scholen mee uit Hoevelaken (’t Blokhuus, De Hoeve, De Spreng, Schimmelpenninck van der Oye en Farelschool), Zwartebroek (Het Anker) en Terschuur (De Zaaier).

De wandelaars vertrokken onder begeleiding van Muziekkorps DWS en mobiele DJ, van Euretco over de Stoutenburgerlaan naar het centrum van Hoevelaken.

Er was veel belangstelling van ouders, grootouders en andere toeschouwers die langs dit deel van de route stonden om de wandelaars de laatste kilometers groots en feestelijk te onthalen.

De 5-kilometerlopers hielden het droog, de 10-kilometer wandelaars kregen halverwege de dinsdagavond wel een flinke plensbui voor de kiezen, maar dat mocht de pret niet drukken. ,,Het is jeugdsentiment. Wij liepen vroeger ook, nu doe je het met de kinderen’’, vertelt een ouder wiens beide kinderen de 5 km liepen.

Maar voor het eerst konden wandelaars niet kiezen voor de 15 kilometer. Er was maar 1 loper voor deze afstand. De organisatie wilde daar logischerwijs geen energie in steken, waardoor deelnemers alleen konden kiezen voor de 5 of 10 kilometer. Desalniettemin was de organisatie zeer tevreden over het evenement. ,,Het was drukker dan vorig jaar. De sfeer was goed en er zijn geen gekke dingen gebeurd.”

Een dergelijk evenement vraagt nogal wat van de organisatie. Vrijwilligers vervullen een heel belangrijke rol; in de aanloop naar het evenement, de route-uitzetters, de verkeersregelaars. De organisatie is dan ook zeer blij met de inzet van alle vrijwilligers. Zonder hen was er geen avondvierdaagse.

Tot volgend jaar, wanneer de Avondvierdaagse van dinsdag 03 juni tot vrijdag 06 juni 2025 zal plaatsvinden.

Veel meer foto’s in de fotoserie

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen