Doeboek voor veilige en leuke ritjes met kinderen gelanceerd

Noortje Herlaar
Noortje Herlaar
Foto:

CarProf Jos Bouw Nijkerk en Veilig Verkeer Nederland bundelen hun krachten om de zomervakantieritjes van gezinnen in Nederland leuker en veiliger te maken.

Ze lanceren hiervoor een vrolijk en educatief Doeboek inclusief zes luisterverhalen ingesproken door actrice en zangeres Noortje Herlaar.

Vermaak en verkeersveiligheid in één

Het Doeboek, bedoeld voor kinderen vanaf 5 jaar, is vanaf 17 juni gratis verkrijgbaar bij alle CarProf garages in Nederland. Het bevat spelletjes, puzzels, tekeningen en zes luisterverhalen over verkeer en veiligheid. De verhalen, die te beluisteren zijn via Spotify, worden verteld door Noortje Herlaar.

Afleiding in het verkeer: een groot gevaar

Veilig Verkeer Nederland benadrukt dat afleiding in het verkeer een groot probleem is. Onderzoek toont aan dat afleiding, zoals gebruik van mobiele telefoons, een significante rol speelt bij verkeersongevallen. “Afleiding is een serieuze kwestie die niet mag worden onderschat,” zegt Willemijn Pomper, woordvoerder van Veilig Verkeer Nederland. “Met dit Doeboek vermaken we kinderen tijdens de rit, terwijl ouders zich kunnen concentreren op de weg.”

CarProf Jos Bouw Nijkerk is enthousiast

“Ons Doeboek is een perfecte metgezel voor de zomer,” aldus CarProf Jos Bouw Nijkerk. “Of het nu gaat om een exotische vakantie, een dagje uit of lekker thuis op de bank.”

Het Doeboek: een win-win voor iedereen

Het Doeboek is niet alleen leuk voor kinderen, maar draagt ook bij aan de verkeersveiligheid. “Het is een win-win voor iedereen,” zegt Pomper. “Kinderen vermaken zich en ouders kunnen zich concentreren op de weg.”

Luister hier naar en fragment.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen