Geluidsscherm langs A28 beschermt straks Holkerveen en Hoevelaken

Langs de rijksweg A28 tussen de VanTuyllstraat en de afslag Nijkerk-Zuid moet een aaneengesloten geluidsscherm komen. Die wens heeft de gemeenteraad van Nijkerk uitgesproken, nadat de VVD-fractie hiertoe een motie heeft ingediend. 

Aan de Amersfoortse kant stond al een scherm, maar naast wat kleine saneringsschermen werden aan de Nijkerkse kant geen geluidswerende maatregelen genomen. 
Met dit voorstel worden straks Holkerveen en Hoevelaken beschermd van ongewenste geluidsoverlast. De provincie Gelderland en de gemeente Nijkerk hadden beide al € 1 miljoen toegezegd. De in totaal € 2 miljoen euro wordt aangewend om een geluidsscherm te realiseren van 2200 meter lengte en 2,5 meter hoogte. 
Ook is in de motie opgenomen dat vanaf het klaverblad Hoevelaken en de Van Tuyllstraat eveneens schermen worden geplaatst, maar hiervoor is nog geen financiering gevonden. Wethouder Horst heeft deze week overleg gevoerd met gedeputeerde staten en de projectleider en die geven het initiatief een grote kans van slagen.    
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen