Verkiezing politicus van het jaar 2014

Wie wordt opvolger van Nadya Aboyaakoub? U kunt dat bepalen.

Ook dit jaar kunnen inwoners van Nijkerk weer een stem uitbrengen op hun favoriete politicus. Er zijn 27 raadsleden waarop inwoners van Nijkerk hun stem kunnen uitbrengen. De journalisten die zich met de politieke verslaggeving bezighouden hebben geen voorselectie gemaakt maar er zijn volgens hen wel vijf raadsleden die zich dit jaar in de kijker hebben gespeeld.

Dit jaar is de gemeenteraad opnieuw gekozen en heeft er een behoorlijke vernieuwing (en verjonging) plaatsgevonden. Vijf raadsleden hebben zich in de kijker gespeeld.  
Een van hen is CDA-voorman Joop van Ruler, die aanvankelijk niet eens werd gekozen en pas in de raad kwam toen lijsttrekker René Windhouwer doorschoof naar het college. Veel fractiegenotengingen de als tweede geplaatste Van Ruler voorbij met voorkeursstemmen, maar toen hij later eenmaal in de raad plaatsnam, werd hij door zijn grotendeels politiek onervaren fractiegenoten tot fractievoorzitter gekozen. Van Ruler kan worden gezien als een belangrijke architect van het coalitieakkoord.  
Een tweede bekende politicus is VVD-leider Boudewijn van der Woerd. Ook al is hij voorzitter van de kleinste fractie in de raad, toch heeft hij door zijn lange ervaring veel invloed op de besluitvorming. Hij heeft zich samen met voormalig PRO21-raadslid stevig ingezet voor een goede geluidsbescherming en de bereikbaarheid van Hoevelaken. Zijn fractie heeft zich ook ingezet voor latere sluitingstijden van de horeca bij grote feesten zoals in The Central Dome.
Marieke Doddema (CU-SGP) heeft zich onvermoeibaar ingezet voor de zorg aan jongeren, ouderen en chronisch zieken zo goed mogelijk te waarborgen bij de komende overheveling van veel zorgtaken van het rijk naar de gemeente. 
Ries van Elteren van de Lokale Partij viel op vanwege zijn niet aflatende inzet voor de verdere ontwikkeling van Nijkerkerveen, waar het gaat om woningbouw en de komst van noodzakelijke voorzieningen in het dorp.
Ook Nadya Aboyaakoub (PRO21) vorig jaar gekozen tot politicus van het jaar is nu opnieuw raadslid in de verder geheel vernieuwde fractie van PRO21. Ook voor haar geldt dat zij zich stevig heeft ingezet voor een goede overheveling van de zorgtaken naar de gemeente. 
Uitslag
Stemmen kunnen boven aan dit artikel worden uitgebracht. Ook kunnen mails worden gestuurd naar [email protected], en [email protected]. De stembussen sluiten op donderdag 18 december om 18 uur. 
Op vrijdag 19 december wordt de prijs uitgereikt en daar wordt een videoreportage van gemaakt. Daarna wordt de winnaar bekend gemaakt op  de sites van de Stad Nijkerk en van nijkerk.nieuws.nl.
 
bijdrage van Henk Brinkman
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen