Nijkerks straatfestival 2011

NIJKERK – Voor de 12e keer organiseert Stichting Plein Promotie Nijkerk weer het gezellige Straatfestival om en rond het Plein. Ook dit jaar is het weer bonte mix geworden van allerlei vertier ende vermaeck voor zowel jong als oud.

NIJKERK – Voor de 12e keer organiseert Stichting Plein Promotie Nijkerk weer het gezellige Straatfestival om en rond het Plein. Ook dit jaar is het weer bonte mix geworden van allerlei vertier ende vermaeck voor zowel jong als oud.

Om 13.00 uur zal wethouder René Windhouwer de aftrap geven voor het supergezellige familiespektakel, waarna de optredens zowel op het Plein als in de straten rondom het centrum zullen plaatsvinden.

 

Van 13.30 tot 17.30: “Pret op recept”. Als geheel rode draad over deze middag is er voor de jongeren onder het publiek het kookcircus “Pret op Recept”. Hierbij krijgen de kinderen te maken met pretkok Leo, die een echte kindervriend is en zorgt voor animatie en ludieke kookkunsten. Hij weet alle kinderen enthousiast te maken voor koken en circusactiviteiten. Een paar honderd kinderen aan de kook, dat kun je aan de Pretkok overlaten! De keuken is verder alleen het domein voor de kinderen. Dit vindt plaats in de tent op het Plein.
Wat kunt u verder nog verwachten deze middag? Hierbij een greep uit wat er voorbij komt in vogelvlucht.

 

   

*Optredens van Leipe Leo die diverse typetjes neerzet, waaronder die van politieagent. Uitkijken dus met wat u doet of zegt. Leipe Leo maakt elk evenement spraakmakend. U zult hem ongetwijfeld in de stad ergens tegenkomen.

 

*Anátáná Straattheater komt onder andere met “De man zonder hoofd”.  Een man strak in het pak, op zoek naar contact.  Dwalend loopt hij rond op zoek naar een goeie kop die bij hem past, dus kijk maar uit! Ook zal de opvoering van Stone-Age niet ontbreken. Stenen komen tot leven! Twee imposante rotsformaties maken op subtiele wijze contact met de mensenwereld.

 

Ze zijn groots en indrukwekkend, maar de interactie met het publiek is vrolijk en vriendelijk. Dit schouwspel, uitgevoerd in slow motion, is een unieke combinatie van stilstand- en stelt-theater kortom een fascinerend spektakel!

 

*Basera zal met zijn circus Kolderiek de lachers op zijn hand krijgen. In deze kinder- en familievoorstelling zal Basera al zijn vaardigheden laten zien die hij in huis heeft, waaronder die van clown, acrobaat, goochelaar en jongleur. Dit natuurlijk met behulp van het publiek. Ook zal hij ondersteund worden door zijn marionet Keessie, een heuse Rock & Roll ster en pop Doudoir, de koorddanser.     

 

*IJs & Weder Acrobatiek met de show “Live on TV”. Een acrobatisch avontuur op televisie. Een wat onthutste vertegenwoordiger, die niet weet wat hij in de TV aantreft. Kortom een act waar geen video tegenop kan.      

 

*Doublee Acrobatiek Theater. U kent ze vast nog wel van het Plein met hun zwembadact. Dit keer is het de beurt aan Klara 3, Bertus 5 en Milou de Koe. Klara en Bertus hebben nog maar één koe en dat is Milou. Zo’n mooi dier is om te showen en waar je de boer mee op moet… pardon… de stad in. Milou loeit er vrolijk op los, haar ogen twinkelen, haar kop beweegt fier op en neer en af en toe moet ze niezen. En… Milou geeft iets heel anders dan melk namelijk twee soorten limonade. Klara 3 en Bertus 5 laten iedereen genieten van dat lekkers en zo brengen zij het prachtige boerenleven heel dicht bij.

 

* Frans Custers die vandaag in rol kruipt van de Turkse schoenenpoetser Boyaci Hüseyin (uit Istanbul). Hij spreekt uitsluitend Turks en dat is een grote handicap. Een theaterman in hart en nieren. Laat uw schoenen door hem weer glimmen deze dag.

Diverse optreden zullen een aantal keren worden opgevoerd. Het straattheater begin om 13.00 uur en zal rond 19.00 uur eindigen.

Om 20.00 uur zal de Amersfoortse coverband Xite live optreden tot 23.00 uur. Zij hebben eerder al op het Plein gestaan in 2010 bij de Bende van Niekark. De muziek van deze acht-koppige band varieert van lekkere soul- tot swingende popmuziek. Een greep uit het repertoire zijn nummers van onder andere Robbie Williams, Anouk, De Dijk, Robert Palmer, Tina Turner, de Commodores, Stevie Wonder, Amy Winehouse, Tina Turner en vele anderen.

 

Ook dit jaar bedankt de organisatie weer al haar sponsors en donateurs die het mogelijk hebben gemaakt het Straatfestival tot een succes te maken en hoopt dat eenieder er net zoveel plezier aan beleeft als wij.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen