Info en route 53ste Veluwe Wandeltocht

NIJKERK – Zaterdag 21 mei om 14.30 uur geeft burgemeester Renkema het officiële startsein voor de 5 km route van de Veluwe Wandeltocht. Net als vorig jaar gebeurt dat op het grote veld tegenover de ingang van v.v. Sparta Nijkerk aan de Luxoolseweg. De organisatie roept iedereen op om zoveel mogelijk per fiets of te voet naar de startlocatie te komen in verband met beperkte parkeermogelijkheid.

NIJKERK – Zaterdag 21 mei om 14.30 uur geeft burgemeester Renkema het officiële startsein voor de 5 km route van de Veluwe Wandeltocht. Net als vorig jaar gebeurt dat op het grote veld tegenover de ingang van v.v. Sparta Nijkerk aan de Luxoolseweg. De organisatie roept iedereen op om zoveel mogelijk per fiets of te voet naar de startlocatie te komen in verband met beperkte parkeermogelijkheid.

 

De Luxoolseweg is vanaf 12.00 uur afgesloten vanaf de parkeerplaats bij N.S.C. tot aan het Hassemanpad.  Het bestuur van de Stichting Veluwe Wandeltocht roept iedereen op om de aanwijzingen van de verkeersregelaars strikt te volgen, dit in verband met ieders veiligheid. 

 

De organisatie hoopt op net zoveel deelnemers als in 2010. Toen liepen er zo’n 3300 wandelaars door Nijkerk. Voor de 53ste editie in 2011 zijn er maar liefst zeven fanfarekorpsen die meelopen met de wandelaars. En het dweil- en amusementorkest de Love Hendels uit Putten vermaakt  tussen 14.30 en 17.00 uur zowel de wandelaars als de toeschouwers op het Plein. Kortom: het belooft weer een waar spektakel te worden!

 

Vanaf circa 14.45 worden de eerste wandelaars in het centrum verwacht, dat zijn vooral de lange afstandwandelaars. De overige wandelaars worden  tussen 15.00 en 15.30 uur in het centrum verwacht.

 

Routes
De 5, 10 en 15 km routes zijn vooral voor de schoolkinderen en mensen die van een lekker stuk wandelen houden. De 5 km is het ‘korte rondje’ via de Bloemendaalseweg en de Wallerstraat naar het centrum. De 10 en 15 km gaan via het mooie buitengebied van Nijkerk en sluiten via de Wallersteeg aan bij de 5 km route. Voor de lange afstandswandelingen, de 20 en 40 km is dit keer gekozen voor een route langs het schelpenpad en het stoomgemaal Putten richting Nijkerk. Want ook de prachtige polder maakt deel uit van het ‘Gelders landschap’. De 40 km gaat nog iets verder en zij wandelen onder andere door landgoed Gerven en het Putter- en Sprielderbos van Putten. Op de website staat daags voor de wandeltocht meer info over de gebieden die de wandelaars doorkruisen. 

 

Vlaggen maakt extra feestelijk
De vlag zal die dag zeker wapperen vanaf de Toren van Nijkerk. Alle Nijkerkers die langs de route wonen kunnen, als warm welkom voor alle wandelaars de vlag uithangen. 

 

Route laatste km

De route loopt via de volgende straten door de binnenstad naar de finish: Wallerstraat, ’t Hazeveld, Bruins Slotlaan, Ardeschstraat, Kolkstraat, Plein, Singel, Oosterstraat, Kleterstraat, Spoorstraat, Oude Barneveldseweg, Luxoolseweg. De lange-afstand wandelaars lopen langs de Arkervaart en de Havenaer richting Kolkstraat.

 

Liever niet met de auto komen, aanwijzingen verkeersregelaars opvolgen
Er wordt een groot aantal deelnemers verwacht, ook van buiten Nijkerk. Daarom  moet rekening gehouden worden met beperkte parkeerruimte. De SVWN doet daarom een dringende oproep aan alle mensen die in Nijkerk wonen, om per fiets of te voet naar de startlocatie bij v.v. Sparta Nijkerk te komen. Deze is op het voetbalveld tegenover de ingang.  In verband met de veiligheid is de Luxoolseweg vanaf 12.00 uur afgesloten vanaf het parkeerterrein bij N.S.C. tot aan het Hassemanpad. Er staan verkeersregelaars die de grote toeloop van het verkeer in goede banen leiden. Om fietsen te stallen is een speciaal veld ingericht. Aan iedereen wordt gevraagd de aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen, dat geldt zowel voor fietsers als voor automobilisten. Immers de veiligheid staat voor dit wandelfeest centraal!

 

Programma zaterdag 21 mei 2011
08.00 – 09.00 uur Vertrek 40 km-wandelaars vanaf de kantine  v.v. Sparta Nijkerk
11.30 uur   Vertrek 20 km-wandelaars vanaf v.v. Sparta Nijkerk
12.30 uur   Vertrek 15 km-wandelaars vanaf v.v. Sparta Nijkerk
13.30 uur   Vertrek 10 km-wandelaars vanaf v.v. Sparta Nijkerk
14.25 uur   Starthandeling door burgemeester mr. Drs. G.D. Renkema
14.30 uur   Vertrek 5 km-wandelaars vanaf v.v. Sparta Nijkerk
Vanaf ca. 14.45  uur Verwachte aankomst eerste lange-afstand wandelaars (20 en 40 km)
Tussen 15.00 en 15.30 uur  Verwachte aankomst overige wandelaars  en muziekkorpsen in centrum
14.30 – 17.30 uur Dweil- en Amusementorkest Love Hendels in muziektent op Plein
15.30 – 17.30 uur Finish- en medaille-uitreiking bij v.v. Sparta Nijkerk.

 

Fanfarekorpsen

De volgende fanfarekorpsen verlenen hun medewerking aan deze 53e Veluwe Wandeltocht: Nijkerks Stedelijk Fanfare Corps, Showband Putten, Blue Seals, Zeewolde, Beatrix Pipeband Hilversum,  Drumfanfare Jonathan Zeist, Concordia Nijkerkerveen,  Drumfanfare EDG Ermelo en  Love Hendels Putten

 

Voor actuele  informatie kan men kijken op de website: www.svwn.net

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen