Gemeente Nijkerk 2010: Volop in ontwikkeling

GEMEENTE NIJKERK – Uit de Programmarekening van de gemeente Nijkerk over het jaar 2010 blijkt, dat de gemeente veel werk heeft verzet op het gebied van dienstverlening, veiligheid, wonen, werken, bereikbaarheid, scholing, ontspanning en zorg. De cijfers geven bovendien aan, dat 2010 wordt afgesloten met een bescheiden positief resultaat van 43.000 euro.

GEMEENTE NIJKERK – Uit de Programmarekening van de gemeente Nijkerk over het jaar 2010 blijkt, dat de gemeente veel werk heeft verzet op het gebied van dienstverlening, veiligheid, wonen, werken, bereikbaarheid, scholing, ontspanning en zorg. De cijfers geven bovendien aan, dat 2010 wordt afgesloten met een bescheiden positief resultaat van 43.000 euro.

 

De Programmarekening laat zien wat er is gerealiseerd op diverse beleidsterreinen. De Jaarrekening, die onder-deel uitmaakt van de Programmarekening,  geeft een financieel overzicht van de uitgaven van de gemeente.
Het college biedt deze Programmarekening eind april ter vaststelling aan de raad aan.

 

Volop in ontwikkeling
De gemeente Nijkerk is volop in ontwikkeling: er zijn veel (nieuwe) grote projecten, vaak met een doorlooptijd van enkele jaren.  Belangrijke projecten en activiteiten waar de gemeente hard aan gewerkt heeft in 2010 zijn de structuurvisie Nijkerk/Hoevelaken 2030 “Ontwikkelen, Koesteren en Verwelkomen” en de binnenstadsvisie “Nijkerk Binnenstad als Buitenkans” die via de stadsdebatten met de inwoners van Nijkerk zijn besproken, en die het college heeft vastgesteld.  Andere belangrijke projecten zijn de bouw van de Centrale voorziening Wijkbeheer en de Milieustraat in De Flier, het uitbaggeren van de Arkervaart en de werkzaamheden aan het sluizencomplex, het Centrum voor Jeugd en Gezin, het bestemmingsplan voor nieuwbouw KV Telstar aan de Middelaarseweg, de bestemmingsplannen voor de Oosterpoort en het station Hoevelaken dat is vastgesteld voor Nijkerks en Amersfoorts grondgebied. Er is een aantal sportaccommodaties verbeterd en uitgebreid, zoals die van de Nijkerkse Cross Club en er zijn tweede kunstgrasvelden aangelegd voor VV Sparta, de  Sportclub Hoevelaken en de Mixed Hockey club Hoevelaken.

 

Positief!
De klanten van de gemeente Nijkerk waarderen de dienstverlening zeer positief. Uit nieuw landelijk onderzoek kwam naar voren dat Nijkerk nog steeds bij de top van de Nederlandse gemeenten behoort voor wat betreft haar dienstverlening, en zelfs iets gestegen is. Er wordt hard gewerkt aan de verdere ontwikkeling van het Klant Contact Centrum (KCC). Als onderdeel hiervan is Nijkerk als één van de eerste 50 gemeenten aangesloten op het 14 033 nummer.

 

De gemeente Nijkerk heeft een nota burgerparticipatie vastgesteld, waarin vastgelegd is hoe en wanneer inwoners mee kunnen denken en praten bij het maken van beleid en beleidsplannen. In 2010 is voor de gemeentelijke organisatie een nieuwe huisstijl ontwikkeld. In 2011 wordt die nieuwe huisstijl stapsgewijs doorgevoerd.

 

Nog niet alles uitgevoerd
Er zijn ook activiteiten die de gemeente in 2010 niet (volledig) heeft kunnen uitvoeren. Hier wordt in 2011 aan verder gewerkt. Zo wordt er nog verder gewerkt aan digitale aanvalsplannen en kaarten voor de brandweer, het bodeminformatiesysteem en een project rijden op aardgas. Dat geldt ook voor de voetbalkooi Hoevelaken en de uitbreiding van de Oranje Nassauschool.

 

Financieel resultaat
Het rekeningjaar 2010 sluit af met een voordelig saldo van € 43.000. Dat betekent dat er maar een klein verschil is ontstaan tussen werkelijkheid en verwachting. Gelet op de totale omzet van de jaarrekening van € 101 miljoen -met vele activiteiten en producten- is dit een mooi resultaat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen