Laatste oplevering huurwoningen De Terrassen 

Foto:

Donderdag 15 mei werd de oplevering van 18 beneden-bovenwoningen van Woningstichting Nijkerk (WSN) gevierd. Geert Horst, wethouder ruimtelijk beheer van de gemeente Nijkerk, verrichtte de officiële oplevering van deze laatste nieuwe huurwoningen in De Terrassen. 

In het bijzijn van huurders, aannemers, W&E installateurs en vertegenwoordigers van de gemeente en WSN bracht hij een Vlindergroet. 
oplevering-wsn-maureen-1
Reinbouw uit Dieren kreeg van de corporatie de bouwopdracht voor het laatste complex huurwoningen. Afgelopen september konden woningzoekenden zich inschrijven. Binnen een maand waren alle woningen verhuurd. Begin oktober startte de bouw. Mede door de zachte winter kregen de huurders afgelopen twee weken al de sleutel.
Veelzijdige woningen
De twee woongebouwen liggen direct aan de rondweg van De Terrassen. Vanuit de benedenwoningen met tuin en bovenwoningen met dakterras is en blijft er altijd een mooi vrij uitzicht. De zes benedenwoningen hebben twee slaapkamers en worden bewoond door niet meer dan drie personen. De twaalf drie-laags bovenwoningen zijn royale gezinswoningen. Naast drie slaapkamers hebben ze een grote zolder met volop mogelijkheden. 
Energielabel A+
Wat direct opvalt, zijn de daken vol met zonnepanelen voor groene stroom. Maar er is meer. Iedere woning heeft een CO² ventilatiesysteem en een sterke thermische schil. Dit maakt de woningen zo zuinig, dat ze het energielabel A+ hebben gekregen. Hierdoor zijn de woonlasten voor huurders nu én in de toekomst betaalbaar. 
Gezellige barbecue
Na het officiële gedeelte trakteerde WSN de huurders ook nog op een gezellige eerste buurtbarbecue. Tussen al het klussen door moest er ook gegeten worden en zo maakten ze als buren meteen op een ongedwongen manier kennis met elkaar. 
Voorlopig laatste nieuwe huurwoningen
Met deze oplevering rondt WSN haar nieuwbouwactiviteiten in De Terrassen, en daarmee in Groot Corlaer, af. Sinds 2008 bouwde de corporatie in De Terrassen 177 huurwoningen (appartementen en eengezinswoningen) en verkocht 111 nieuwbouwwoningen met Koopgarantkorting aan starters. Vanaf nu richt de corporatie haar aandacht op de nieuwbouwmogelijkheden in de binnenstad en binnen niet al te lange tijd hopelijk ook in de wijk Doornsteeg. De vraag naar huurwoningen is en blijft in Nijkerk steeds groot. WSN is daarom continu op zoek naar mogelijke nieuwbouwlocaties.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen