Succesvolle pilot ‘Accent doet het groen’ gaat door

Foto:

Bewoners van de wijk Corlaer in Nijkerk hebben tijdens een informatieavond een aantal verbeterpunten aangegeven. Een van die punten is het zwerfvuil rond het Corlaerpad. 

Aanleiding voor de gemeente Nijkerk om samen met de scholen en de Boni te zoeken naar een oplossing. “Een jaar geleden zijn leerlingen van Accent Praktijkonderwijs Nijkerk en de Boni gestart met de pilot  ‘Accent doet het groen’. En met succes! Wekelijks worden er tenminste twee vuilniszakken met zwerfvuil opgehaald en het aantal meldingen bij de gemeente is ook sterk afgenomen. Het project gaat daarom door”, aldus de enthousiaste wethouder Geert Horst.
Afgesproken werd dat leerlingen van Accent Praktijkonderwijs een deel van de wijk – in eerste instantie voor een jaar – schoonhouden. De laatste tijd is er een duidelijke afname van zwerfvuil, omdat het lijkt dat er ook een preventieve werking van deze actie uitgaat. |”De leerlingen houden hierdoor wat tijd over en zullen het komend jaar ook langs het fietspad vanaf de Keizersmantel naar het wijkcentrum Corlaer het zwerfvuil gaan verwijderen”, geeft Jan Hofman, directeur Accent Praktijkonderwijs Nijkerk aan.
Vieren van het succes
Het succes is met alle betrokkenen, bewoners, leerlingen, docenten en vertegenwoordigers gevierd op donderdag 8 mei met een feestelijke High Tea in het schoolgebouw. De  leerlingen die aan de actie hebben meegedaan werden hierbij beloond voor hun inzet. Zij kregen een echte ‘Dopper’. Dit is een mooie duurzame waterfles, die ter promotie van kraanwater is gemaakt om zo ook de berg plastic afval terug te dringen. Daarna was er de gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en ervaringen uit te wisselen. 
Complimenten
Een schone wijk, een fijne en duurzame leefomgeving. Dat is iets wat iedereen graag wil. De leerlingen van Accent Nijkerk zijn nog steeds heel enthousiast aan het werk in de Wijk De Terrassen. Dit wordt nog extra gestimuleerd omdat de leerlingen veel complimenten van de bewoners krijgen, die het erg waarderen dat de leerlingen zichtbaar met de ‘groene’ bakfiets aan het werk zijn. Het aantal meldingen bij de Publiekswinkel van de gemeente Nijkerk is sterk verminderd. Bij de gemeente is men daarom ook heel positief over deze pilot en wil dit project graag doorzetten.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen