Burgemeester Renkema ambassadeur Westerborkpad

Foto:

Met enthousiasme heeft burgemeester Renkema ingestemd met het verzoek om ambassadeur te worden van het Westerborkpad. 

Het Westerborkpad is een nog vrij nieuw lange-afstandswandelpad dat in 2012 in gebruik is genomen. Het wandelpad volgt de sporen van de Jodenvervolging, en is symbolisch alleen gemarkeerd vanaf het startpunt, de Hollandsche Schouwburg in Amsterdam, naar het eindpunt, Kamp Westerbork in Drenthe. 
Andere ambassadeurs
Al eerder zijn als ambassadeur toegetreden mevrouw Andrée van Es (wethouder van Amsterdam), de heer Harry Ruis (directeur Nationaal Monument Kamp Amersfoort) en mevrouw Hans Colijn-de Raat (16 jaar burgemeester van Scherpenzeel geweest, en oud-bestuurslid KNBLO). Burgemeester Gerard Renkema heeft al eerder zijn betrokkenheid met het Joodse erfgoed getoond, tijdens de plaatsing van de struikelstenen in Nijkerk, opening van exposities in Museum Oud Nijkerk en tijdens toespraken i het kader van lesprogramma’s met klassen en -activiteiten van het Centrum Christenen voor Israël. 
De initiatiefnemer achter het Westerborkpad, Jan Dokter, en de projectleider van de KNBLO, Hans Schumacher, zijn samen met een groep markeerders voortdurend aan het werk het wandelpad onder de aandacht te brengen van potentiële deelnemers, gemeentes, musea en andere betrokkenen bij het Joods erfgoed. Het pad is ook toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking; het hele pad kan met behulp van een rolstoel worden afgelegd. 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen