Broos vertrouwen rond landgoed Appel

Foto: nijkerk.nieuws.nl

In de gemeenteraad ging het vanavond helemaal niet meer over het koepelplan Landgoed Appel zelf. Het ging over vertrouwen, want dat was de laatste maanden vooral geschaad.

Dus zochten de dames en heren politici naar hun rol in het hele proces. PRO21 en De Lokale Partij dienden er zelfs een motie voor in. Niet nodig volgens wethouder Windhouwer, want er zijn nu voldoende mogelijkheden in het plan om ervoor te zorgen, dat landeigenaar Van Beuningen gaat overleggen met alle betrokkenen en het college houdt de vinger aan de pols.

Niks aan de hand zou je zeggen, maar zo simpel is het nu ook weer niet. Voor het eerst wordt er namelijk gewerkt volgens het principe van de uitnodigingsplanologie. In het algemeen wil dat zeggen, dat de gemeente globale kaders meegeeft, terwijl particulieren met concrete plannen komen voor de ontwikkeling van een bepaald gebied, in dit geval landgoed Appel. De gemeente laat ruimte en faciliteert. De focus verschuift van een inhoudelijke rol naar het stroomlijnen van het proces om tot resultaat te komen. Het doel is een optimale exploitatie van het gebied.

Windhouwer vond dat in het aangepaste raadsvoorstel nu voldoende geregeld is om ervoor te zorgen, dat dat proces gestroomlijnd verloopt en dat het college de ontwikkelingen ook goed in de gaten kan houden. De motie van PRO21 en De Lokale Partij drong aan op toch meer nadrukkelijke afspraken. Overbodig aldus Windhouwer en de Christen Unie-SGP, VVD en CDa waren het daar mee eens. De motie redde het met niet met 16 stemmers tegen en 8 voor. Het raadsbesluit zelf werd unaniem aangenomen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen